Byli jsme dobře připraveni | SK Slavia Praha
Více

Byli jsme dobře připraveni

O výhře nad Guoanem, rychlé aklimatizaci v Portugalsku i souboji o místo v týmu mluvili po zápase Zdeněk Houštecký a Jakub Jugas.

Prvním soupeřem sešívaných na soustředění v Portugalsku byl sesterský klub Beijing Sinobo Guoan. I když se hrálo ani ne 24 hodin po příletu na soustředění, na výkonu se to nepodepsalo. „Kluci k tomu přistoupili stoprocentně. Měli jsme po příletu večer pouze menší rozběhání, kluci na zápas připravili. Ráno jsme tedy neabsolvovali žádné rozcvičení, šli jsme na to hned z voleje a kluci to zvládli,“ těšilo asistenta trenéra Zdeňka Houšteckého.

Celý zápas se odehrával za silného větru. „Je tu poměrně silný vítr a ten zápas ovlivnil. Během první půle se hrálo po větru a pro partu, která nastoupila v prvním poločase, to bylo trochu jednodušší,“ vysvětloval Zdeněk Houštecký. Součástí sestavy během první půle byl i stoper Jakub Jugas. „Zápas dopadl vítězně 4:0, mohl sice skončit větším rozdílem, ale jsme rádi, že jsme vyhráli a porazili naše rivaly,“ radoval se slávistický stoper s úsměvem.

Připustil také, že se obával, jestli se nedostatek času na aklimatizaci v Portugalsku neodrazí na výkonu, ale byl rád, že tým utkání zvládl na výbornou. „Měli jsme z toho obavy, ale myslím si, že v zápase bylo dobře vidět, že jsme byli připravení,“ těšilo slávistického obránce.

Během první půle byly často k vidění souboje Jakub Jugas versus Cédric Bakambu. Jakým soupeřem byl konžský útočník a hvězda čínské ligy? „Víme, že je to nepříjemný útočník už z jeho dob ve Španělsku. Nicméně se neprosadil a je to zásluha celého týmu,“ hodnotil skromně Jugas.

Na pozici stopera panuje velká konkurence a Jakuba Jugase tak čeká s jeho kolegy souboj o základní sestavu. „Je nás tu pět skvělých stoperů, a to, kterého nakonec vybere trenér, záleží na aktuální formě daného stopera,“ zakončil.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články