Remíza slávistek s Turbine Potsdam | SK Slavia Praha
Více

Remíza slávistek s Turbine Potsdam

Fotbalistky sehrály v rámci zimní přípravy zápas s německým Turbine Potsdam. Po vydařeném prvním poločase nakonec zápas skončil remízou 2:2.

Slavia byla od začátku aktivní, ale k jasnému zakončení se nedostávala. Musela tak dávat na rychlé brejky. Velkou šanci měla Potsdam ve 32. minutě, Schwalm převzala míč za obranou, ale v zakončení se netrefila do branky. Vedení se nakonec ujaly slávistky, ve 37. minutě Bartovičová krásným centrem za obranu našla Szewieczkovou, která křižnou střelou překonala gólmanku. A v závěru poločasu ještě přidala druhou branku, z hranice vápna po zemi vystřelila a míč skončil v síti.

Ve druhém poločase se skóre měnilo na opačné straně. Hned v 50. minutě docela smolný gól, když centr Rauch propadl až do naší sítě. Nebezpečné pak byla střela Graf, za zmínku stojí i pokus Svitkové. V 73. minutě bylo vyrovnáno. Nejdříve Votíková předvedla skvělý zákrok, z následného rohu však zakončovala hlavou nejvyšší hráčka na hřišti Kiwic.

„První poločas jsme zvládli velmi dobře, měli jsme dobrý pohyb, hezké akce a zakončili to podařenými střely, které vyústily v branku. Překvapilo mě, že Potsdam do druhého poločasu nasadil silnější sestavu, a i když soupeř srovnal, tak jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem, a naopak jsme si tím nasimulovali 70.-80. minutu zápasu ve větším zatížení a musím říct, že jsme obstáli. S dnešním zápasem jsem spokojen, ale chtěl jsem vyhrát,“ hodnotil utkání trenér Pavel Medynský.

„První poločas jsme hrály velmi dobře, plnily jsme pokyny trenéra. Chtěl po nás aktivní presink, který jsme zvládaly a obrana byla kompaktní a řízená. Ani ve středu jsme tolik nepropadaly, soupeř měl jen dvě šance. A právě z našeho presinku padly naše dva góly. Druhý poločas jsme měly herní výpadek, trochu polevily. Celkově to bylo vyrovnané, první půli lepší my, druhou oni,“ řekla k zápasu Tereza Szewieczková.

Slavia - Turbine Potsdam 2:2 (2:0)
Slavia: Votíková - Bartoňová, Pincová, Bartovičová, Dědinová - Divišová (78. Jarchovská), Svitková, K. Dubcová, Szewieczková, M. Dubcová (70. Chlastáková) - Herndon (81. Veselá)
Branky: 37. a 44. Szewieczková - 50. Rauch, 73. Kiwic

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články