Los osmifinále Evropské ligy ve 13 hodin | SK Slavia Praha
Více

Los osmifinále Evropské ligy ve 13 hodin

Slavia se po vyřazení Genku může těšit na páteční los, který jí přiřadí soupeře do osmifinále Evropské ligy. S jakými týmy se může potkat?

Osmifinálový los se uskuteční ve švýcarském Nyonu ve 13 hodin. V osudí bude 16 týmů, tedy 15 možných soupeřů sešívaných. V této fázi už nejsou mužstva rozdělena na nasazená a nenasazená, takže Slavia se může potkat s jakýmkoliv týmem. Slavia tak může hrát i se Zenitem Petrohrad nebo Dynamem Kyjev, se kterými už se v této pohárové sezoně střetla.

Z pohledu klubového koeficientu je nejsilnějším možným soupeřem Sevilla, následovaná Arsenalem, Neapolí, Chelsea a Zenitem. Slavia je se svým koeficientem na 86. místě žebříčku, z možných soupeřů v osmifinále mají horší koeficient Eintracht Frankfurt na 95. místě a Rennes na 111. příčce.

Tým, který bude do dvojice vylosován jako první, bude hrát první utkání doma ve čtvrtek 7. března a odvetu na hřišti soupeře o týden později, ve čtvrtek 14. března. Časy výkopů budou buď 18:55 anebo 21:00 a budou upřesněny po losu během pátečního odpoledne.

Možní soupeři: Sevilla, Zenit, Benfica, Arsenal, Dynamo Kyjev, Rennes, Krasnodar, Inter Milan, Villarreal, Valencie, Eintracht Frankfurt, Chelsea,Neapol, Salzburg, Dinamo Záhřeb

Celý los, na kterém bude Slavii tradičně reprezentovat generální sekretář Jiří Vrba, můžete sledovat živě na uefa.com a na ČT Sport.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články