V osmifinále Evropské ligy Sevilla FC! | SK Slavia Praha
Více

V osmifinále Evropské ligy Sevilla FC!

Slavia se v osmifinále Evropské ligy utká s týmem Sevilly FC. První utkání se hraje 7. března ve Španělsku, odveta o týden později ve čtvrtek 14. března doma v Sinobo Stadium.

Páteční los v Nyonu Slavii přisoudil mužstvo Sevilly FC. Slavia byla vylosovaná jako druhá, takže bude začínat ve čtvrtek 7. března od 18:55 v Seville, odveta se hraje 14. března ve 21:00 v Sinobo Stadium. 

Sevilla FC je aktuálně čtvrtým týmem španělské La Ligy, v letošním ročníku Evropské ligy začala ve 2. předkole proti Újpesti. Maďarského soupeře vyřadila po výhrách 4:0 a 3:1, ve 3. předkole si poradila s litevským Žalgirisem, který porazila 1:0 a 5:0. V play-off na ni čekal první český tým, Sigma Olomouc. Přes Hanáky postoupili Španělé po výhrách 1:0 a 3:0. V základní skupině J se pak Sevilla utkala se Standartem Lutych, Krasnodarem a Akhisarem. Ve skupině zaznamenala jediné dvě prohry v letošní sezoně Evropské ligy v Krasnodaru a Lutychu, jinak skupinu vyhrála s 12 body, ale jen o skóre před Krasnodarem. V kole 32 týmů pak přešla přes italské Lazio Řím po výhrách 1:0 a 2:0. 

Ze všech možných soupeřů v osmifinále Evropské ligy má Sevilla vůbec nejvyšší klubový koeficient 103,000, který ji řadí na 8. místo. Slavia je s koeficientem 15,500 na 86. příčce.

Utkání hraje Sevilla na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán, který má kapacitu 43 tisíc diváků.

Slavia se se Sevillou utkala v základní skupině Ligy mistrů na podzim 2007. V prvním zápase hraném v Seville pohráli sešívaní 2:4, v domácím utkání podlehli Španělům 0:3.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články