Slavia zahájila v pondělí přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slavia zahájila v pondělí přípravu

Bylo devět hodin ráno a před vchodem do kabiny postával kustod Václav Petrák. Halasně se zdravil s opálenými fotbalisty, kteří postupně mizeli v útrobách strahovského stadiónu. Zástupci médií si chystali otázky, cvakaly spouště fotoaparátů.
Bylo devět hodin ráno a před vchodem do kabiny postával kustod Václav Petrák. Halasně se zdravil s opálenými fotbalisty, kteří postupně mizeli v útrobách strahovského stadiónu. Zástupci médií si chystali otázky, cvakaly spouště fotoaparátů. Důvod? Slávistům skončila dovolená a nastoupili letní přípravu. „Bude kratší, a proto intenzivnější. Chceme se dobře připravit nejen na začátek sezóny, ale na celý její průběh,“ prohlásil kouč Miroslav Beránek, jehož svěřence čeká v červenci a srpnu další pokus o proniknutí do Ligy mistrů.

Slavia se nesešla kompletní, chyběli reprezentanti Patrik Gedeon a Štěpán Vachoušek, kteří mají prodloužené volno. O několik dní později se zapojí i hráči juniorky, která letos vybojovala druhou příčku v ČFL. „Konkrétně jde o Kozáčika, Kratochvíla, Milana Zachariáše a Hašlera. Na soustředění v Blšanech, kam odjíždíme v pondělí 30. června, by už měl být kádr pohromadě,“ upřesnil manažer A-týmu Josef Jinoch. Do Blšan by měli odcestovat i Adauto s Kalivodou, kteří mají problémy s odletem z Brazílie, kde trávili dovolenou. „Jsou tam nějaké potíže s volnými místy v letadle,“ podotkl Jinoch.

V Jižní Americe dlí i sportovní ředitel Jan Říčka. Ten však neodpočívá, ale hledá další talenty. „Až se vrátí a vyhodnotíme poznatky, které načerpal, můžeme kontaktovat brazilského manažera,“ uvedl Jinoch. U červenobílých se již prosadil útočník Adauto, který před několika týdny získal cenu pro nejlepšího cizince v české lize.

Vedle fotbalistů, kteří se vrátili z hostování, navléklo slávistickou tréninkovou soupravu několik nových tváří. „Tříletou smlouvu s námi uzavřel brankář Jindřich Skácel. Nyní projednáváme s Olomoucí odstupné. Dále jsou s námi na testech dva Slováci z australské ligy, dvaadvacetiletý obránce Slavomír Lukáč a devatenáctiletý gólman Miloš Malatinec. Tip nám na ně dal asistent Miroslav Jirkal,“ vypočítával Jinoch. Na zkoušku přišel i útočník Tibor Töködy z Dózsy Ujpest.

Na trávník strahovského Stadiónu přátelství vyběhli i hráči, jejichž služby jsme si zajistili dříve. Řeč je o devatenáctiletém záložníkovi Martinu Latkovi z Českých Budějovic, stejně starém Pavlu Fořtovi, kanonýrovi z Plzně, a slovenském reprezentantovi do osmnácti let Michalu Otočkovi. „Trénuje se s námi i čtyřiadvacetiletý útočník Martin Lukeš. Jednáme s Ostravou, dohoda je před uzavřením,“ poznamenal Josef Jinoch.

Mužstvo naopak opustili nadějní Petr Mikolanda a Jakub Hottek. Oba v předchozích dnech zamířili do Viktorie Žižkov. „Mikolanda je talent, o kterém před rokem věděl jen trenér dorostu Jiří Plíšek. Vypracoval se i díky turnaji ve Viareggiu. Byl hráčem Motorletu, u nás hostoval. Jeden den mi říkal, že chce ve Slavii zůstat, o den později ale změnil názor,“ přiblížil podrobnosti Mirslav Beránek. V Hottkově případě byla situace podobná. „Dvakrát tvrdil, že za nás chce hrát, potřetí už ne…“

Zda v mužstvu zůstane i Štěpán Vachoušek, není zatím rozhodnuto. O českého reprezentanta se delší dobu zajímá slavný Olympique Marseille. „Pouze Vachoušek má konkrétní nabídku ze zahraničí. Stále jednáme. Měli bychom to uzavřít do pátku, kdy se rozhodne. Tak nebo tak,“ vysvětlil Jinoch. Slavii nejspíš opustí brankář Michal Václavík. „Chceme mu umožnit, aby chytal a jednáme o přestupu,“ řekl Beránek.

Fotbalisté se první týden připravují na Strahově a na hřišti Tatry Smíchov, následně je čeká soustředění v Blšanech, odkud se přesunou do Německa. „Tam už bude kádr, který se bude chystat na ligu a předkolo Champions League. Sehrajeme tam sedm utkání, takže nás pojede minimálně čtyřiadvacet,“ uvedl Beránek. V posledním týdnu před sezónou budou slávisté vstřebávat tréninkové dávky v Edenu. V plánu je celkem třináct zápasů. Liga začíná 27. července, první duel předkola Ligy mistrů se hraje ve středu 30.7.

Plán letní přípravy na sezónu 2003/2004:
23.6.-26.6. Strahov
27.6. Zlín – Slavia, Luhačovice 17:00 hodin
28.6. Kroměříž – Slavia, 16:00 hodin
29.6. Rakovník – Slavia, 16:00 hodin
30.6.-4.7. Soustřední Blšany
5.7. Turnaj Jindřichův Hradec (České Budějovice, Opava), zápas Rapid Vídeň – Slavia
7.7. Strahov
9.7.-20.7. Soustředění Německo
9.7. SSV Landsberg – Slavia
10.7. Hannover – Slavia (1. Bundesliga)
13.7. Duisburg – Slavia (2. Bundesliga)
15.7. VfB Stuttgart - Slavia (1. Bundesliga)
17.7. Rot Weis Essen - Slavia
19.7. Bielfeld – Slavia (2. Bundesliga)
20.7. Norimberk – Slavia (2. Bundesliga)
21.7.-26.7. Eden
23.7. Pohár ČMFS
27.7. 1. kolo Gambrinus ligy
30.7. 2. předkolo Ligy mistrů

Změny vyhrazeny!

Foto, zleva:
Pavel Kuka
Radek Sláma a Lumír Sedláček
Jindřich Skácel
Trenér Miroslav Beránek
Slávisté při tréninku
Protažení
Tibor Töködy

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články