Slávistky prohrály se Spartou | SK Slavia Praha
Více

Slávistky prohrály se Spartou

Fotbalistky Slavie před Ligou mistryň prohrály se Spartou 0:2.

Slávistky nastoupily s dvěma posily ze zahraničí – Hasanbegovičovou a Rojasovou, naopak chyběla Pincová. Derby bylo pro sešívané holky důležité, potřebovaly napravit domácí ztrátu. Zápas v prvním poločase však nenabídl mnoho šancí na obou stranách. Lépe do utkání vstoupily slávistky, byly důraznější a více se tlačily k vápnu Sparty. Také zahrávaly několik standardních situací a rohů, ale k ohrožení braky nedošlo. Nadějnou situaci navíc překazila špatná předfinální přihrávka. Posledních patnáct minut převzala iniciativu Sparta a ve 37. minutě měla Stromová z levé strany nebezpečnou střelu, avšak Votíková bližší tyč pohlídala. Z následného rohu netrefila míč Odehnalová.

Do druhého poločasu vstoupily lépe sparťanky a rychlými góly určily ráz zápasu. V 52. minutě po centru do vápna k tyči hlavičkovala Lucie Martínková, o tři minuty později vyslala prudkou střelu pod břevno Stašková, brankářka Votíková vyrazila jen před sebe a do prázdné branky doklepávala Burkenroadová. Pro slávistky nic příjemného, ale mohly rychle snížit. Po hezké přihrávce mezi obránkyně z úhlu střílela Bartoňová, ale Vaníčková chytla. A málem padl gól na druhé straně, po rychlé akci zakončovala v jasné pozici Nepokojová mimo branku. Slávistky se složitě dostávaly ke střeleckým pokusům, za zmínku stojí krásná střela Svitková osm minut před koncem, ale Spartu podržela Vaníčková.

„Do zápasu jsme vstoupily dobře, v agresi jsme se Spartě vyrovnaly ,vyhrávaly jsme osobní souboje, popřípadě sbíraly odražené míče a mohly jsme dále rozvíjet kombinaci. Bohužel jsme náš tlak nedokázaly přetavit v branku. Před koncem prvního poločasu se Sparta nadechla, začala být aktivnější a zatlačila nás do vlastního vápna. Přečkaly jsme několik nebezpečných situaci a do kabin šly za nerozhodneho stavu. Ve druhém poločase jsme chtěly být aktivnější, důraznější a posílat dlouhé balony za obranu soupeře, ale v podstatě ani jeden z těchto atributu jsme nedokázaly na hřišti splnit. Sparta byla rychlejší na míči, důraznější v soubojích a naopak naši obranu zaměstnávala spoustou dlouhých balonu do našeho vápna. Během 5 minut padly oba góly a tímto výsledkem celý zápas skončil“ zhodnotila utkání obránkyně Aneta Dědinová. „Ve středu nás čeká čtvrtfinále LM proti Bayernu, což je zase úplně jiný zapas. Prohra se Spartou je samozřejmě hrozně nepříjemná, ale musíme to rychle hodit za hlavu a důkladně se připravit na středu, kde náš vykon musíme posunou o několik úrovni výš“, dodala.

Generálka sice slávistkám nevyšla, ale nyní potřebují podpořit v domácím zápase čtvrtfinále Ligy mistryň proti Bayernu Mnichov. Hraje se ve středu 20. 3. od 18:30 v Edenu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články