Představení soupeře v UWCL: Bayern Mnichov | SK Slavia Praha
Více

Představení soupeře v UWCL: Bayern Mnichov

Třetí čtvrtfinále UEFA Women’s Champions League v historii si zahrají slávistky proti hráčkám Bayernu Mnichov. Přečtěte si krátké představení nadcházejícího soupeře sešívaných, který spolu s Wolfsburgem vévodí tabulce německé Frauen-Bundesligy.

Věhlasný soupeř slávistek v UEFA Women’s Champions League, který se ve středu představí na Sinobo Stadium, nastoupil svoji cestu ke slávě na začátku třetího tisíciletí, kdy se v sezoně 2000-2001 poprvé představil ve Frauen-Bundeslize. Výrazněji na sebe bavorský celek upozornil v ročníku 2008-2009, ve kterém obsadil celkové druhé místo a přes kvalifikaci se probojoval až do osmifinále UEFA Women’s Champions League, ve kterém nestačil na fotbalistky Montpellieru. Na další úspěch si Bayern musel počkat až do sezon 2014-2015 a 2015-2016, ve kterých získal dva mistrovské tituly, o rok později se navíc probojoval do čtvrtfinále UEFA Women’s Champions League, kde jej po postupu přes Edinburgh a Khimki vyřadily až hráčky favorizovaného Paris Saint-Germain. Ve výčtu úspěchů bavorského celku nesmíme zapomenout zmínit vítězství v Bundesliga Cupu v letech 2003 a 2011, nebo zisk DFB-Pokalu v ročníku 2011-2012.

V posledních dvou sezonách skončily fotbalistky Bayernu na druhém místě tabulky, v obou případech za vítězným Wolfsburgem. V probíhajícím ročníku Frauen-Bundesligy mají oba rivalové stejný počet bodů, bavorský celek za týmem z města automobilů zaostává pouze rozdílem ve skóre. Do čtvrtfinále UEFA Women’s Champions League, kde narazí na Slavii, se hráčky německého giganta probojovaly přes srbskou Suboticu a Curych, oba týmy navíc dokázaly porazit bez jediné inkasované branky.

Lucie Voňková v dresu Bayernu Mnichov

Největší hvězdou soupeře Slavie je bezpochyby Melanie Behringer, finalistka ankety o nejlepší fotbalistku roku 2016, která se ale nyní zotavuje z vážného zranění a v letošní sezoně ještě nenastoupila. Sešívané fotbalistky si tak budou muset dávat pozor zejména na útočné duo Mandy Islacker a Saru Dabritz, které v probíhajícím ročníku nastřílely ve všech soutěžích dohromady 26 gólů. Pilíře zálohy bavorského celku tvoří Jill Roord a Sydney Lohmann, kvalitní výkony ve středu hřiště podává také slovenská reprezentantka Dominika Škrovánková, autorka dvou branek v letošním ročníku UEFA Women’s Champions League. Otazník visí nad startem slávistické odchovankyně Lucie Voňkové, která po absenci způsobené vleklým zraněním nastoupila v probíhající sezoně pouze ke dvěma zápasům za A-tým Bayernu.

První zápas čtvrtfinále mezi Slavií a Bayernem se odehraje 20. 3. na Sinobo Stadium, výkop je stanoven na 18:30. Permanentkáři, členové Odboru přátel, Fanklubu a majitelé vstupenky na Baník a Sevillu mají vstup zdarma. Více informací naleznete zde.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články