Zpráva z valné hromady SK Slavia Praha - fotbal a.s. | SK Slavia Praha
Více

Zpráva z valné hromady SK Slavia Praha - fotbal a.s.

V pondělí 8. dubna proběhla řádná valná hromada společnosti SK Slavia Praha - fotbal a.s., k jejímuž průběhu vydáváme oficiální tiskovou zprávu.

Dne 8. dubna 2019 se poprvé už pod novým majoritním akcionářem, společností CITIC Group, uskutečnila valná hromada společnosti SK Slavia Praha – fotbal, a.s. Právě CITIC Group dokončila v neděli 31. března 2019 akvizici 100 % společnosti CEFC Europe, tedy i majoritního podílu v SK Slavia Praha. Nový akcionář přikládá rozvoji těchto aktiv velkou pozornost a připravil jejich dlouhodobý rozvoj. CITIC Group je jednou z největších čínských firem a chce využít jak vlastní aktiva, tak spolupráci s obchodními partnery v Číně a v dalších zemích světa k plnému využití potenciálu českých firem.

V uplynulém období byly činěny kroky k vybudování silného a konkurenceschopného hráčského kádru, schopného pravidelně bojovat o účast v základní skupině Ligy mistrů UEFA. Oprávněnost těchto kroků potvrzuje i aktuální úspěšné působení klubu ve FORTUNA:LIZE, MOL Cupu i v Evropské lize UEFA.

Investice do hráčského kádru spolu s dosaženými výsledky klubu jak na domácí, tak zejména evropské scéně, se odráží i v hodnotě hráčského kádru SK Slavie Praha, která dle nezávislého serveru Transfermarkt činí bezmála 42 milionů €.

Razantní posilování hráčského kádru a zároveň dočasné pozastavení prodeje hráčů ze základního kádru A-týmu se odrazily i v hospodaření klubu v uplynulé sezoně, kdy výsledek hospodaření za účetní období od 1. 7. 2017 do 30. 6. 2018 byl v celkové ztrátě ve výši 366,4 milionů Kč.

Správnost strategie klubu potvrzuje mimo jiné i fakt, že v aktuální sezoně neustále rostou příjmy klubu plynoucí z účasti v evropských soutěžích, které k dnešnímu dni už dosáhly výše 266 milionů Kč.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články