Výhra žen v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Výhra žen v Liberci

Slávistky po reprezentační přestávce zavítaly do Liberce, kde působí řada bývalých slávistek. Zápas nakonec vybojovala těsnou výhrou 1:0.

Od zápasu byla patrná převaha fotbalistek Slavie, ale chyběla tomu lepší předfinální fáze. Řada centrů končila na první hráčce, takže si moc nevypracovaly šance. Občas navíc zahrozil i Liberec, po standardní situaci vznikl závar, naštěstí zakončení bylo nad branku. Ve 27. minutě se prosadila Michaela Dubcová, navedla si míč na střed a dokázala prostřelit brankářku. I přes další tlak holky další branku do poločasu nepřidaly.

Druhý poločas začal střelou Hasanbegovič. Domácí Křivská poté poslala nepříjemný centr do vápna, který v poslední chvíli odvrátila Chlastáková. Hezkou střelu předvedla Divišová, ale její obstřel dokázala brankářka vyrazit. Slávistky měly několik dalších rohů či standardních situací, ale chyběla větší pohotovost a klid v koncovce. Ale povinné tři body se získaly.

„Projevil se syndrom nároďáku, kdy zápas poté není ideální z naší strany. Ale důležité jsou tři body. Nedařila se nám kombinace, nějaké šance jsme měli, ale nebyli jsme důrazní. Soupeř neměl vůbec nic. Tohle není dobrá prezentace naší hry a věřím, že do dalších zápasů se zlepšíme,“ řekl k zápasu trenér Pavel Medynský.

„Zápas nám moc nevyšel, nebylo to dobré herně. Nedostávaly jsme se do šancí a když už ano, tak jsme se neprosadily. Vázla nám kombinace, nedařily se dlouhé míče. Celkově to nebylo dobré. Gól padl po přečíslení, Blanka Pěničková mi hezky přihrála, pak jsem udělala polokličku a pravou nohou vystřelila. I když mi to moc nesedlo, tak to naštěstí skončilo brankou,“ uvedla střelkyně Michaela Dubcová.

Liberec – Slavia 0:1 (0:1)
Slavia: Votíková –Hasanbegovič, Sedláčková, Sjöman, Chlastáková – M. Dubcová, K. Dubcová, Bartovičová, Pěničková, Černá – Divišová
Branky: 27. M. Dubcová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články