Prohra v posledním derby sezony | SK Slavia Praha
Více

Prohra v posledním derby sezony

Slávistky v posledním letošním derby prohrály se Spartou na domácím hřišti 3:5.

Poslední letošní derby, na jaře již čtvrté, nemělo pozitivní průběh. O všem v lize již bylo rozhodnuto, přesto derby je vždy výjimečné. Začátek byl sice vyrovnaný, ale ve 14. minutě po rohu skórovala Bertholdová. Další rána přišla o devět minut později, Sedláčkové se nepodařilo odkopnout, Sparta toho využila a do prázdné branky zakončovala Bužková. A Sparta byla na koni, po dalších dvou minutách se po rychlém brejku prosadila křižnou střelou Burkenroadová. Slavii se podařilo snížit, po dobrém centru Michaely Dubcové z voleje zakončovala Divišová. Výsledek se mohl ještě více korigovat, ale to by slávistky musely být efektivnější. Bartoňová se dostala do vápna, obešla obránkyně a v dobré pozici nakonec vůbec netrefila branku.

Druhý poločas nebyl ze strany Slavie dobrý, velice rychle se totiž prosadila Mikolajová, když přetlačila naší obránkyni a křižnou střelou překonala Lukášovou. Jenže netrvalo dlouho a přišel již pátý gól, kdy se opět prosadila Mikolajová. Slávistky nechtěly zanechat špatný výsledkový dojem, takže nadále bojovaly. V 60. minutě skórovala ze standardní situace Svitková. A v 68. minutě po centru Szewieczkové skórovala hlavou Veselá. A střelu Pěničkové gólmanka s námahou vyrazila. Víc už slávistky nezvládly a prohrály derby 3:5.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články