#doublemomenty jara | SK Slavia Praha
Více

#doublemomenty jara

Připomeňte si klíčové momenty jarní části uplynulé sezony, ve které Slavia předvedla fantastickou jízdu Evropskou ligou a sezonu zakončila ziskem doublu.

Slavia - Teplice, 20. kolo FORTUNA:LIGY, 82. minuta
Tomáš Souček si po faulu na Milana Škodu rovná míč na penaltový puntík a krásným dloubáčkem překonává Grigara v bráně hostů! Sešívaní díky této trefě získávají první jarní vítězství, Tomáš Souček navíc proměňuje svoji premiérovou penaltu v kariéře!

Genk - Slavia, 1. kolo play-off Evropské ligy, 68. minuta
Centr Miroslava Stocha od rohového praporku se stáčí na hlavu Milana Škody, který v obtížné pozici krásnou hlavičkou podruhé překonává gólmana Genku a definitivně stvrzuje postup Slavie do osmifinále Evropské ligy!

Slavia - Slovácko, 22. kolo FORTUNA:LIGY, 40. minuta
Po rychlém protiútoku Slavie centruje z levé strany Miroslav Stoch. Míč se dostává k nabíhajícímu Lukáši Masopustovi, který se na hranici vápna z voleje opírá do balonu a zvyšuje na 2:0! Sešívaný křídelník zároveň střílí svůj první gól v sešívaném dresu!

Slavia - Sevilla, osmifinále Evropské ligy, 119. minuta
Poslední minuta prodloužení. Otočí ještě slávisté chod dějin? Jaromír Zmrhal z přímého kopu trefuje zeď, míč ale putuje na nohu Petera Olayinky. Nigerijský záložník si jej zasekává a přihrává pod sebe. Ibrahim Traoré pálí, míč propadá Vaclíkovi pod rukama a Eden zaplavuje nekontrolovatelná euforie! Slavia poráží pětinásobného vítěze Evropské ligy a postupuje do čtvrtfinále soutěže!

Chelsea - Slavia, čtvrtfinále Evropské ligy, 54. minuta
Petr Ševčík přebírá míč na pravé straně, posouvá si jej do volného prostoru a pálí. Rána letí okolo bezmocného Kepy a zapadá přesně do šibenice domácí brány! Sešívaný záložník snižuje svým druhým gólem skóre utkání na 4:3 a slávisté končí svoji pouť Evropskou ligou se vztyčenou hlavou!

Sparta - Slavia, semifinále MOL cupu, 45. minuta
Míč od rohového praporku letí na hlavu Micka van Burena. Nizozemský útočník hlavičkuje na bránu a balon se od Tomáše Součka odráží za záda bezmocného Hečy! Slávistický klenot nejen ztvrzuje vítězství nad odvěkým rivalem a postup do finále poháru, ale střílí také svůj pátý gól do sítě Sparty v probíhající sezoně!

Slavia - Plzeň, 2. kolo finále FORTUNA:LIGY, 81. minuta
Dlouhý nákop Michela Ngadeua letí na levé křídlo k nohám nabíhajícího Jana Bořila. Sešívaný bek z voleje posílá skákavý míč do vápna, kde se k němu dostává neobsazený Lukáš Masopust a ranou z první rozhoduje vypjaté utkání o titul!

Baník - Slavia, finále MOL Cupu, 37. minuta
Tomáš Souček si po faulu na Michaela Ngadeua staví míč k penaltovému puntíku. Rozbíhá se, sleduje gólmana a s naprostým přehledem jej posílá na druhou stranu brány. Pátou proměněnou penaltou v sezoně zajišťuje Slavii historický zisk doublu!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články