Slavia potřetí vítězem All Stars Cupu! | SK Slavia Praha
Více

Slavia potřetí vítězem All Stars Cupu!

Mladí slávisté kategorie U16 zvítězili na prestižním turnaji All Stars Cup! Talentovaní svěřenci Karla Pitáka porazili během turnaje Spartu i Atlético Madrid, ve finále pak přehráli silné PSG.

Cestu prestižní soutěží začali slávisté postupem ze čtyřčlenné základní skupiny, ve které nejprve zásluhou gólu Denise Alijagiče remizovali se Spartou. V druhém střetnutí porazili díky brankám Filipa Šimečeka a Matěje Náprstka slovenskou Nitru a v závěrečném utkání skupiny v přímém souboji o první místo remizovali díky další přesné trefě Denise Alijagiče se silným Paris Saint-Germain.

V sobotu, druhý hrací den turnaje, poměřili slávističtí talenti v osmifinálové skupině síly s japonskou Fukuokou, mexickým Chivasem Guadalajara a Dynamem české Budějovice. Hodně vidět byl opět sešívaný kanonýr Denis Alijagič, který jediným gólem rozhodl utkání s Guadalajarou, spolu s dalším střelcem Samuelem Kordiakem pak přispěl k vítězství 2:0 nad budějovickým Dynamem. Jedinou porážku turnaje zaznamenali slávisté proti Fukuoce, které podlehli těsně 1:0.

Po úvodních dvou hracích dnech se sešívaní nacházeli na celkové čtvrté příčce a ve čtvrtfinále narazili na pátý tým turnajové tabulky a odvěkého rivala, pražskou Spartu. Ve vypjatém utkání navázali sešívaní na tradici “A” týmu posledních let a díky brankám Daniela Langhamera a nezastavitelného Denise Alijagiče zvítězili 2:0.

V semifinále soutěže potkali sešívaní další skvělý tým, v cestě do finále jim stálo Atlético Madrid. Utkání skončilo v základní hrací době bezbrankovým výsledkem, rozhodnout o postupujícím tak musely až penaltové kopy. Slávisté ze tří pokusů uspěli dvakrát, hráči Atlética pouze jednou a sešívaní talenti tak mohli oslavit postup do finále soutěže, hraného na stadionu Bohemians 1905.

Vyzyvatelem mladých slávistů bylo opět PSG, se kterým se slávisté střetli už v základní skupině. Finálové utkání rozhodl ve prospěch sešívaných záložník Jakub Vorel, který z přibližně třiceti metrů nádherně přeloboval vysoko postaveného gólmana soupeře. Tým pod vedením Karla Pitáka tak získal pro Slavii třetí zlatou medaili v historii All Stars Cupu!

K vítězství popřál mladým slávistům i předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík. „Porazit ve finálovém dni Spartu, Atlético a PSG a vyhrát prestižní turnaj 16 týmů U16 All Stars Cup, to si zaslouží velký respekt. Gratulace," vzkázal vítězům bezprostředně po konci turnaje.

Základní skupina
Sparta Slavia 1:1
Slavia Nitra 2:0
PSG Slavia 1:1
Osmifinálová skupina
Slavia Fukuoka 0:1
Slavia Č. Budějovice 2:0
Guadalajara Slavia 0:1
Čtvrtfinále
Slavia Sparta 2:0
Semifinále
Atlético Madrid Slavia 0:0 (1:2 PK)
Finále
Slavia PSG 1:0

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články