POSILA: David Hovorka | SK Slavia Praha
Více

POSILA: David Hovorka

Slavii před zahájením letní přípravy posílí David Hovorka, který k sešívaným přestupuje z Jablonce.

„Chtěl bych všem poděkovat za vřelé uvítání v klubu. Jsem rád, že zde mohu být. Moc se na to těším. Je to velká výzva, abych splnil očekávání, které do mě dalo vedení a realizační tým,“ komentuje svůj příchod do Slavie David Hovorka, který ve Slavii podepsal smlouvu platnou do června roku 2023

Sportovní ředitel Jan nezmar si cení kvalit šikovného stopera a ví přesně, co od něj očekávat. „David má skvělou rozehrávku a přehled," hodnotí novou posilu.

S fotbalem začínal ve svém rodném Kladně, ale ještě v přípravce putoval do Sparty. Tam však příležitost nedostal a zkušenosti z dospělého fotbalu odešel čerpat na hostování do Hradce Králové a Viktorie Žižkov. Právě na Žižkově se David Hovorka poprvé setkal s Jindřichem Trpišovským, který pražský druholigový celek v té době vedl. Kreativní stoper se mu zalíbil natolik, že když se příští sezonu stěhoval Jindřich Trpišovský do Liberce, David ho následoval.

Pod Ještědem strávil David dvě sezony a v obou z nich si s Libercem zahrál základní skupinu Evropské ligy. Vypracoval se na jednu z hlavních opor základní sestavy Liberce a svými výkony přivábil opět pozornost svého bývalého zaměstnavatele, který jej ze severu Čech vykoupil. Za Spartu v sezoně 2017/18 nastoupil do 19 ligových zápasů, ale ve snaze vysloužit si více herního prostoru kývnul na nabídku hostování v Jablonci. V novém působišti podával na podzim kvalitní výkony, což dokládá i to, že v základní skupině Evropské ligy nechyběl na trávníku ani minutu. Klub tak ihned po půl roce aktivoval výkupní opci.

Ve své kariéře nastoupil šikovný obránce celkově ke 154 soutěžním zápasům, ve kterých se v pěti případech zapsal mezi střelce. V průběhu kvalifikace na MS 2018 v Rusku byl dokonce Karlem Jarolímem povolán na zápasy proti Německu a Severnímu Irsku, do utkání však nezasáhl.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články