Slávisté uspěli na prestižním turnaji v Číně | SK Slavia Praha
Více

Slávisté uspěli na prestižním turnaji v Číně

Tým složený z hráčů U19 a U17 se zúčastnil prestižního turnaje v Pekingu. Mladí slávisté obsadili v nabité konkurenci světových fotbalových klubů páté místo.

Pořadatelem turnaje byla společnost Sinobo Group a partnerský klub Slavie Beijing Sinobo Guoan FC.

Slavia v základní skupině narazila na čínský tým Hebei China Fortune FC, legendární argentinský klub Boca Juniors a Club Nacional de Football z Uruguaye.

Druhou skupiny tvořili brazilské Cruzeiro, PSV Eindhoven pod vedením legendárního hráče Ruuda van Nistelrooye, Wolverhampton Wanderers z Anglie a pořadatel turnaje – Beijing Sinobo Guoan FC.

Slavia vstoupila do turnaje vysokou výhrou nad Hebei China Fortune FC 5:1, útočníci Adam Toula a Ladislav Krobot přispěli dvěma góly, poslední trefu přidal obránce Lukáš Hroník. Horké počasí následující den vystřídal prudký déšť a Slavia se v těžkých podmínkách utkala s Boca Juniors. Po nevydařeném začátku prohrávali sešívaní po první půli 0:2, ale díky střelám Tomáše Riga a Ladislava Krobota a také fantastické hře ve druhém poločase se podařilo slávistům získat cenný bod za remízu. V posledním zápase skupiny čekal na Slavii další těžký latinskoamerický soupeř – Club Nacional. V tomto smolném zápase se červenobílým nepodařilo proměnit žádnou z mnoha šancí, naopak soupeř využil každé příležitosti a zvítězil vysoko 4:0.

Čtyři body ve skupině stačily pouze na třetí místo a Slavii tak čekal boj o pátou příčku s anglickým celkem Wolverhampton. Slavia vstoupila do vedení díky další střele Ladislava Krobota, další šance už ale nevyužila a soupeři se pár minut před koncem podařilo vyrovnat z jediné střely na branku.

O vítězi tak musely rozhodnout až penalty, které se protáhly do šesté série, kdy Jan Sirotník předvedl parádní zákrok a Slavia tak získala konečné páté místo.

Vítězem turnaje se stal PSV Eindhoven, který po remíze 1:1 zdolal na penalty brazilské Cruzeiro. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články