Slavia změřila síly s bundesligovým vicemistrem | SK Slavia Praha
Více

Slavia změřila síly s bundesligovým vicemistrem

V dalším přípravném zápase v rámci soustředění v Německu se Slavia představila ve Villingenu proti Stuttgartu, bundesligovému vicemistru. Soupeře pamatuje několik hráčů našeho mužstva. Se Stuttgartem jsme se utkali na jaře 1998 ve čtvrtfinále již zaniklého Poháru PVP.
V dalším přípravném zápase v rámci soustředění v Německu se Slavia představila ve Villingenu proti Stuttgartu, bundesligovému vicemistru. Soupeře pamatuje několik hráčů našeho mužstva. Se Stuttgartem jsme se utkali na jaře 1998 ve čtvrtfinále již zaniklého Poháru PVP. Útočníka Pavel Kuka nastoupil proti svému bývalému zaměstnavateli, dres VfB oblékal před návratem do Slavie. V oboustranně kvalitním duelu, který sledovaly tři tisícovky diváků, jsme podlehli 2:3.

Slávistům nevyšel vstup do utkání, Adauto sice v jasné šanci nastřelil tyč, pak ale úřadovali domácí - v 7. a 10. minutě dvakrát skóroval Jeronimo Cacau, dvaadvacetiletá brazilská posila. Slavia se nepoložila a dokázala ještě před přestávkou vyrovnat. Nejprve ve 32. snížil hlavou po centru Lukáše Doška Pavel Kuka, na 2:2 upravil vzápětí Tomáš Hrdlička střelou levou nohou po asistenci Karla Pitáka.

Nerozhodný stav dlouho nevydržel. Vedení vrátil Stuttgartu další Jihoameričan, jednadvacetiletý střelec Kevin Kuranyi. Trenér Miroslav Beránek prostřídal ve druhé půli sedm hráčů, na hřiště se podívali i nadějní mladíci Karel Kratochvíl a Milan Zachariáš. I ve změněné sestavě jsme mohli dosáhnout na remízu, Adauto však v samostatném nájezdu trefil gólmana a v nastaveném čase neuspěl v podobné situaci Richard Dostálek.

"Trochu nás mrzí, že jsme všechny tři branky dostali přes střed obrany. Do jiných šancí jsme protivníka nepustili," uvedl vedoucí mužstva Pavel Řehák.

Stuttgart - Slavia 3:2 (2:2)
Branky: 7. a 10. Cacau, 48. Kuranyi - 32. Kuka, 35. Hrdlička
Sestava Stuttgartu: Masic – Hinkel (46. Lahm), Meira (73. Marques), Bordon (K) (46. Dangelmayr), Gerber (46. Wenzel) – Meißner, Vranjes – Hleb (46. Mutzel), Heldt – Cacau (46. Amanatidis), Szabics (46. Kuranyi)
Sestava Slavie: Černý - L.Došek (46. Kratochvíl), Bejbl (67. Milan Zachariáš), Petrouš, Hrdlička (64. T. Došek) - Piták (81. Sláma), Dostálek, Gedeon, Skácel (79. Sedláček) - Adauto (71. Kalivoda), Kuka (K) (64. Fořt)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články