Kateřina Svitková v nominaci na gól sezony UEFA | SK Slavia Praha
Více

Kateřina Svitková v nominaci na gól sezony UEFA

Velký úspěch zaznamenala kapitánka Slavie Kateřina Svitková. Její gól do sítě Bayernu Mnichov kandiduje na nejkrásnější gól sezony v soutěžích UEFY!

UEFA.com zveřejnila hlasování o nejkrásnější gól uplynulé sezony, který padl v soutěžích pod hlavičkou evropské fotbalové asociace. Mezi deseti nominovanými brankami nechybí mimo góly hvězd jako Cristiano Ronaldo a Lionel Messi i branka jediné zástupkyně ženského fotbalu a kapitánky Slavie Kateřiny Svitkové!

Třiadvacetiletá fotbalistka roku 2018 prožila svůj velký moment slávy v úvodním zápase čtvrtfinále Ligy mistryň proti Bayernu Mnichov, se kterým sešívané fotbalistky remizovaly 1:1. Jediný gól Slavie vsítila v rekordně zaplněném Sinobo Stadium právě Kateřina Svitková, která v 72. minutě napřáhla z více než třiceti metrů a fantastickou ranou do pravého horního růžku překonala bezmocnou hostující gólmanku!

Krásný gól slávistické opory se nyní zařadil mezi deset nejpovedenějších, které v soutěžích pod hlavičkou UEFY v sezoně 2018/19 padly. 

Hlasovat pro gól Kateřiny Svitkové můžete na stránkách UEFA.com!

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články