V neděli od 19:00 doma proti Olomouci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 doma proti Olomouci

Slávisty čeká v neděli od 19:00 první ligový zápas v domácím prostředí. V rámci 3. kola FORTUNA:LIGY přivítají Sigmu Olomouc.

Poslední domácí zápas Slavie se datuje celé dva měsíce nazpět, kdy jsme zakončili minulou sezonu vítězstvím v 293. derby. Slávisté se tak domácího střetnutí s Olomoucí už nemůžou dočkat. „Těšíme se moc. Los nás zavedl dvakrát ven a po dlouhé době hrajeme opět doma, poprvé od posledního derby, od ligových oslav. Už je to opravdu dlouhá doba a všichni se na ten zápas těšíme,“ vyhlíží duel trenér Jindřich Trpišovský.

Obdobně se na utkání těší i Ondřej Kúdela, který byl v prvních dvou ligových kolech klíčovou postavou slávistické defenzivy. „Všichni jsme rádi, že můžeme konečně hrát doma. Bylo to dlouhé čekání. Hráli jsme teď dvakrát venku, dvakrát jsme vyhráli, což je skvělé, ale doma je to něco úplně jiného. Doufám, že na předchozí zápasy navážeme, potvrdíme vzestupnou tendenci našich výkonů a Olomouc doma porazíme,“ věří obránce v zisk tří bodů.

Moravský celek, který ze dvou kol zvládl díky vítězství nad Zlínem vytěžit tři body, zásadních změn v kádru přes léto nezaznamenal. „Olomouc je složením podobná jako vloni, odešel v podstatě jenom Lukáš Kalvach. Jinak je to úplně stejný tým. Mají jiného trenéra a hrají trochu jinak do ofenzivní části. Myslím, že to bude zápas hodně podobný tomu poslednímu, který jsme hráli doma a vyhráli 2:1, když dával Mick vítězný gól,“ zavzpomínal trenér sešívaných na poslední vzájemné střetnutí.

Ondřej Kúdela předpovídá náročné utkání, ze kterého ale musí sešívaní jako domácí celek vyjít vítězně. „Nečeká nás nic jednoduchého. Je to nepříjemný soupeř. Bude tu chtít určitě bodovat, nemá co ztratit. My jim to ale musíme znepříjemnit, vnutit jim naší hru a nedovolit tady nějaké zaváhání. Jsme doma, musíme vyhrát.“

Před zápasem třetího kola musí trenéři řešit příjemné povinnosti. Pro zápasovou nominaci mají totiž na výběr ze všech hráčů. „Celý kádr už absolvoval trénink. Až na nějaké výpadky jsou všichni zdraví. Lukáš Masopust s Alexem Balutou začali trénovat ve čtvrtek takovým lehčím tréninkem. V tuhle chvíli máme z čeho vybírat. Tím, že v tuhle chvíli hrajeme jednou za týden, tak je ta tlačenice velká, a to jak do základní sestavy, tak i do nominace. Budeme muset překlenout toto období pěti, šesti týdnů, protože všichni víme, že nás čeká 30 zápasů na podzim, ještě více než vloni, a ty hráče budeme potřebovat. Pro nás trenéry je to příjemné v tom, že máme z čeho vybírat, na druhou stranu pro hráče, kteří se nedostanou vůbec do nominace a budou muset jít mimo, je to velmi nepříjemné. Musí to být ale stejné jako vloni. Musíme koukat na naše celkové, společné cíle. Všechny hráče budeme potřebovat,“ zakončil Jindřich Trpišovský.

Domácí zápas proti Olomouci startuje v 19:00. V živém přenosu ho vysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články