Slavia získala talentovaného Oscara | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala talentovaného Oscara

Jednadvacetiletý liberijský záložník Oscar Dorley podepsal se Slavií čtyřletou smlouvu. Podzimní část FORTUNA:LIGY ale ještě stráví na hostování v dresu Liberce.

Slavia podepsala smlouvu s levonohým záložníkem Oscarem Dorleym. „Oscara sledujeme už dlouho, myslíme si, že svými fotbalovými dispozicemi a schopnostmi přesně zapadá do našeho systému hry. Je to mladý hráč, který se ještě bude hodně zlepšovat. Za poslední měsíce vykázal velký progres, a to je i důvod, proč ho zatím necháváme na hostování v Liberci. Uvidíme, jak se bude situace v našem kádru vyvíjet, podle toho si ho stáhneme,“ říká sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

„Oscar je mladý hráč, který se nám velmi líbí. Od doby, co přišel, udělal velký progres. Je to zajímavý hráč, věkově i typologicky se hodí do Slavie. Je univerzální, v Liberci začínal jako pravé křídlo, pak hrál podhrot. Nyní hraje osmičku, nebo šestku, a to by byla pro nás asi nejpravděpodobnější varianta. Pro něj bude aktuálně nejlepší, aby hrál. Zůstane tedy zatím v Liberci a my tak budeme mít připraveného hráče do budoucna, který by nám mohl nahradit případný odchod,“ doplňuje ho trenér Jindřich Trpišovský.

Liberijský středopolař tak ještě bude v následujících měsících sbírat zkušenosti v Liberci. „Jsem z přestupu nadšený. Myslím si, že je teď pro mě důležité v Liberci ještě zůstat a po půlce sezony přejít do Slavie. Jde o další krok v mojí kariéře a jsem za to velice šťastný,“ říká po podpisu smlouvy Oscar Dorley.

Do posledního vzájemného utkání už Oscar nezasáhl, těší se tak, jak v Edenu naskočí jako hráč červenobílých. „Slavia má skvělou atmosféru, je to jeden ze stadionů, na kterém jsem hrál a velmi jsem si to užil,“ vzpomíná.

Budoucí angažmá současně vidí jako možnost posunu vpřed. „Chci se setkat s výzvami, jak ligovými, tak těmi v ostatních soutěžích. Chci ze sebe vydat to nejlepší,“ zdůrazňuje.

Mladý záložník se narodil 19. července 1998 v hlavním liberijském městě Monrovii. Profesionální fotbal poprvé okusil v místním Clubu Breweries, ze kterého v létě roku 2016 přestoupil do Evropy, jeho novým zaměstnavatelem se stal litevský FK Trakai. Za severský celek nastupoval Oscar dva roky, během kterých odehrál v litevské lize čtyřicet tři ligových zápasů s bilancí jedenácti vstřelených branek a stejného počtu asistencí.

Díky stabilním výkonům jej po dvou letech strávených na severu Evropy získal na hostování s opcí liberecký Slovan, za který Oscar v sezoně 2017/18 nastoupil do dvanácti ligových utkání, ve kterých vsítil jednu branku. V dobrých výkonech pokračoval i v následujícím ročníku a vysloužil si tak trvalý přestup na sever Čech. Celkem v minulé sezoně odehrál za Liberec dvacet pět utkání v nejvyšší soutěži, ve kterých vynikal nejen přesnými přihrávkami, ale i úspěšností driblinků. Díky svým spolehlivým výkonům ve středu pole si vysloužil pozornost řady klubů, do svých řad jej nakonec získala Slavia.

Oscar Dorley je i jedenáctinásobným reprezentantem západoafrické Libérie, za kterou debutoval v září roku 2015 ve vítězném utkání proti Tunisku.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články