V play-off Ligy mistrů proti Kluži | SK Slavia Praha
Více

V play-off Ligy mistrů proti Kluži

Soupeřem Slavie ve čtvrtém předkole Ligy mistrů se stala rumunská Kluž, která ve třetím předkole soutěže vyřadila favorizovaný Celtic Glasgow.

Tradiční klub a pětinásobný vítěz rumunské ligy obhájil v minulé sezoně titul s náskokem pěti bodů na bývalého suveréna země, bukurešťskou FCSB. Daleko se Kluž probojovala i v domácím poháru, kde ale v semifinále nestačila na Astru Giurgiu. Na začátku minulého ročníku byla nasazena do druhého předkola Ligy mistrů, kde ale vypadla se švédským Malmö a putovala do třetího předkola Evropské ligy, ve kterém postoupila přes Alashkert. Jako dalšího soupeře ji los přisoudil lucemburské Dudelange, se kterým dvakrát prohrála a ze soutěže vypadla. V letošní kvalifikaci o účast v nejprestižnější evropské soutěži však Kluž v prvním předkole vyřadila kazašskou Astanu a v druhém si poradila s izraelským Maccabi Tel Aviv. Los třetího kola ji přisoudil glasgowský Celtic, který po remíze 1:1 na domácím hřišti a vítězství 4:3 v Celtic Parku vyřadila a postoupila tak do play-off Ligy mistrů, ve kterém si zahraje s pražskou Slavií.

Domácí stánek Kluže, Stadionul Dr. Constantin Radulescu, byl postaven v roce 1973 s kapacitou 10 000 diváků. Celek z hlavního města Sedmihradska na něm nastupoval zejména v nižších soutěžích, zpět do elitní rumunské soutěže se Kluž dostala v roce 2004. Pouze o čtyři roky později byl stadion díky postupu klubu do základní skupiny Ligy mistrů přestavěn a rozšířen, aby splňoval podmínky pro evropské poháry. Po renovaci pojme svatostánek Kluže celkem 23 500 diváků. 

První zápas play-off odehraje Slavia v Kluži v úterý 20. 8. od 21:00, domácí odveta je naplánována na středu 28. 8. opět od devíti hodin. Bližší informace o prodeji vstupenek přineseme v nejbližších dnech.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články