Cítíme velkou šanci, jdeme si za tím, vyzývá Souček | SK Slavia Praha
Více

Cítíme velkou šanci, jdeme si za tím, vyzývá Souček

Sešívaný záložník Tomáš Souček si je před zápasem v Kluži vědom velké šance pro postup do Ligy mistrů. ​„Věřím, že nyní máme na postup tu největší šanci. Jdeme si za tím."

Překvapil vás výkon Kluže proti Celticu?
„Všichni jsme koukali na oba zápasy jak v Kluži, tak i v Celticu. Trochu jsme možná čekali, že bude doma Celtic výraznější. Kluž nás ale všechny překvapila. Koukali jsme na videu na cestu Kluže od prvního kola až sem a ukázala velkou kvalitu. Podle toho, jak hráli na Celticu, můžu říct, že postoupili zaslouženě. Jednotliví hráči ukázali velkou kvalitu.“

Se Slavií jste v Česku dosáhl všeho, navíc jste dosáhl čtvrtfinále Evropské ligy. Je postup do Ligy mistrů to poslední, co vám se Slavií chybí?
„Dá se říct, že co jsem ve Slavii, tak je to poslední puzzle, poslední cíl, kam se můžu dostat. Co se ale týká mě, tak jdu sezonu od sezony. Každý rok své cíle zvyšuji. Není to ale jenom o mně a o tom dostat se do Ligy mistrů. Já i tým zvyšujeme své cíle. Ve všech soutěžích se chceme dostat co nejvýše.“

O Ligu mistrů jste bojoval už dvakrát. Myslíte, že vám tahle zkušenost proti Kluže pomůže?
„Zažil jsem oba pokusy a co se týče složení týmu, tak si myslím, že je tenhle aktuální tým nejsilnější. Jsme spolu už dlouho. Máme už něco za sebou. Věřím, že nyní máme na postup tu největší šanci. Jdeme si za tím.“

Jak se změnila vaše hra po odchodu stoperů Simona Deliho a Michaela Ngadeua. Jak se nyní ve hře cítíte?
„Kluci odešli, to k fotbalu ale patří. Zastoupili je noví. Jak vidíme, v lize jsme dostali ze šesti zápasů jeden gól. Takže, co se týče defenzívy, věřím, že jsme o nic nepřišli. Naopak můžeme víc tvořit, víc rozehrávat zezadu. Kluci jsou o to techničtější.“

V této sezoně jste pravidelně kapitánem. Cítíte, že je na vás i vzhledem k play-off Ligy mistrů daleko větší zodpovědnost?
„Už v minulé sezoně jsem měl v několika zápasech pásku a už tehdy jsem říkal, že chci týmu jakkoliv pomoct a chci, aby se na mě mohli kluci spolehnout. Stejné je to i tenhle rok. Když hraji, tak cítím určitou zodpovědnost, ale především chci, aby kluci cítili, že je na mě spoleh a že si vše na hřišti navzájem vrátíme."

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články