Do Slavie přestupuje mladý Brazilec João Felipe | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje mladý Brazilec João Felipe

Slavia myslí na budoucnost! Do svých řad získala v závěru přestupního období osmnáctileté brazilské křídlo z Palmeiras. Vítej, João!

„Jsem ze všeho nadšený. Je to sen všech kluků, který se mi naplňuje. Jsem plný emocí. Za to, že můžu být v Evropě, musím poděkovat Bohu,“ uvedl pravonohý ofenzivní hráč João Felipe, který se Slavií podepsal smlouvu do 30. června 2023.

Mladý Brazilec zaujal slávistické zástupce na letním dorosteneckém turnaji CEE Cup. „Bylo to hodně důležité. Ještě než vůbec turnaj začal, tak náš trenér mluvil o tom, že by to mohla být pro nás velká příležitost. To jsem si hodně uvědomoval. Díky Bohu to vyšlo a dostal jsem nabídku,“ těší slávistického nováčka, který se bude připravovat s A-týmem, ale zápasovou praxi bude získávat i v B-týmu.

João Felipe Silva Estevam Aguiar se narodil 24. června 2001 v brazilském Cruzeiru. V mládežnických letech nastupoval za Ituano FC, situované v městě Itu ve státu São Paulo. Za klub odehrál talentovaný záložník v minulém ročníku dorostenecké ligy více než dvacet zápasů, ve kterých zejména z pozice levého křídla vsítil pět gólů. Svými výkony zaujal zástupce předního brazilského klubu Palmeiras a 10. června se do týmu devítinásobného mistra brazilské ligy přesunul formou ročního hostování.

V celku z největšího brazilského města nastupoval osmnáctiletý João Felipe zejména v kategorii U20, s týmem do devatenácti let se také objevil na letošním ročníku pražského CEE Cupu. Na prestižním českém turnaji předváděl mladý křídelník kvalitní výkony, které potvrdil dvěma vstřelenými brankami a stejným počtem asistencí. Oba góly zaznamenal brazilský talent v semifinálovém utkání proti výběru Slavie, do které nedlouho poté míří na trvalý přestup.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články