Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

Slávistky v úterý odcestovaly do Skotska na první zápas Ligy mistryň proti FC Hibernian. Utkání je ve středu od 20:45 na stadionu Easter Road.

Pro české fanoušky není skotský Hibernian známý, o to více je třeba si dát pozor. Ve Skotsku patří mezi tři nejlepší týmy, poslední roky končí pravidelně na druhém místě. V poslední sezoně, která se hraje systémem jaro – podzim, skončil na druhém místě pouhé tři body za Glasgow. Poslední mistrovský titul slavil před dvanácti lety v sezoně 2006/2007.

V Lize mistryň nemají moc zkušeností. Je to i tím, že většinou ze Skotska postupuje do Ligy mistryň pouze mistr, občas se však dostane i na druhý tým. A právě za druhé místo v roce 2018 se přeci jen dostaly do kvalifikace. Tu letos v létě bez ztráty bodů vyhrály. V roce 2018 druhý tým nehrál Ligu mistryň, o rok předtím neuspěly v kvalifikaci a v roce 2016 vypadly v prvním kole s Bayernem Mnichov (0:6, 1.4).

Kádr se skládá pouze z domácích hráček, mají řadu mladých fotbalistek. V posledním zápase, které vyhrály v sobotu 4:0, se dvakrát prosadila pětadvacetiletá Hunter, jednou sedmadvacetiletá Boyle a sedmnáctiletá Davidson.

„Čeká nás slušně organizovaný tým s rychlým přechodem do útoku, vyznávají důrazný ostrovní fotbal, nechybí jim bojovnost a zarputilost. Budeme se s tím muset vyrovnat a podstoupit řadu osobních soubojů,“ uvedl trenér Michal Kolomazník, který studoval zápasy soupeře v kvalifikační skupině.

„Určitě se budeme chtít prezentovat naší hrou, navázat na to, na čem pracujeme od začátku sezony. Hrát klidně a kombinovat a snažit se přivézt dobrý výsledek,“ dodává.

„Tým se trochu obměnil, ne všechny holky takové zápasy odehrály, ale věřím, že se naše zkušenosti projeví a holky se s tím vypořádají.“ Trenéra Kolomazníka čeká v Lize mistryň premiéra. „Těším se moc, jako na každý zápas. Je dobře, že se hraje na hlavním stadionu a očekává se velká návštěva, bude to další motivační prvek,“ těší se slávistický kouč.

A jaký by trenér bral výsledek? „Určitě výhru, hlavně abychom nedostali branku,“ přeje si. K dispozici bude mít již také uzdravenou brankářku Báru Votíkovou, která začala trénovat s týmem.

Do Skotska odletěly slávistky dnes před desátou. Krátce po poledni se ubytují a v podvečer je čeká předzápasový trénink na hlavním stadionu Easter Road, který má kapacitu 20 421 diváků. Přímým přenosem vysílá skotská televize.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články