Slávisté odlétají do Milána | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odlétají do Milána

Sešívaní v neděli večer odletěli do Milána, kde se ve v úterý v rámci prvního skupinového zápasu Ligy mistrů střetnou se slavným Interem.

Slávisté odletěli v neděli okolo osmé hodiny večerní z Letiště Václava Havla v Praze do Milána. Tam je na stadionu Giuseppeho Meazzy neboli na San Siru v úterý čeká první utkání skupiny Ligy mistrů proti Interu.

Asistent trenéra Zdeněk Houštecký vnímá postup do Ligy mistrů a hvězdné souboje, které Slavii ve skupině čekají jako vyústění jejich vzájemného rok a třičtvrtě dlouhého snažení. „Je to meta, kterou jsme si vytyčili před více než rokem. Dokráčeli jsme od té doby k titulu a ten nám pomohl k tomu, abychom mohli hrát kvalifikaci Ligy mistrů. Povedlo se nám to a všichni se na Ligy mistrů těšíme,“ vyhlíží utkání.

Cesta kapitána Milana Škody ve Slavii začala už o mnoho let dříve, i proto se na souboje Ligy mistrů těší o to více. „Moje cesta ve Slavii od začátku až doposud byla neuvěřitelně dlouhá a zažil jsem tu snad úplně všechno. O to je to sladší, že mám teď možnost jet na zápas skupiny Ligy mistrů,“ těší se.

Utkání, které začíná v úterý od 18:55, bude hostit slavný stadion Giuseppeho Meazzy, neboli San Siro. Atmosféra, kterou proslulé stánky světové úrovně, na kterých sešívaní odehrají evropský podzim, přináší, je podle Zdenka Houšteckého přidanou hodnotou slávistické účasti v Lize mistrů „San Siro je nádherný stadion. Teď jsem viděl záběry z posledního utkání proti Udinese a byla tam neuvěřitelná atmosféra. Stejné je to ale i s Barcelonou a Dortmundem, hrozně se na tyhle stadiony těšíme. Každý z těchto týmů Ligu mistrů vyhrál, je to neuvěřitelná pozvánka. Do skupiny jsme dostali naprostou špičku,“ je si vědom asistent.

Obdobně čest zahrát si na San Siru vnímá i Milan Škoda. „Odehrál jsem už spoustu zápasu na krásných stadionech, ale žádný zápas nebyl ve skupině Ligy mistrů. Je to něco jiného, speciálního. Těším se na to. To, že je to na San Siru, je skvělé.“

Sešívaný kapitán se zároveň jako velký fanoušek Manchesteru United může těšit na vzájemné srovnání sil s novými posilami Interu Romelem Lukakuem a Alexisem Sanchezem.

„Samozřejmě jsem sledoval, kam Lukaku přestoupí, protože se o tom spekulovalo dlouho. Odešel do Interu a já jsem jedině rád, že jsme je v losu dostali. Lukaku je takový specifický – je to obrovský, silný hráč. Hrozně se na zápas těším. To, že je v Interu Sanchez, je samozřejmě také skvělé,“ měl radost.

To, že si sešívaní nejedou zápas pouze vychutnat a kouknout se na hvězdy soupeře, zdůrazňoval před odletem Zdeněk Houštecký. „Jedeme do Milána uspět. Je to první zápas, který nás někam může nasměrovat a který nám určitě ukáže, jak na tom jsme. Věříme si a doufám, že to dopadne dobře.“

Sešívaní v sobotu odehráli ligové utkání se Slováckem, a proto se zatím přípravě na Inter nevěnovali. To se však dle Milana Škody dnem odletu mění. „Zatím jsme se věnovali zápasu se Slováckem, který pro nás byl hodně důležitý, ale odteď už se budeme soustředit jenom na Milán. Budeme všechno rozebírat na videu. Trenér už to má všechno určitě načtené a jenom nám předá informace, které získal. Já z nás cítím poslední dobou velkou sílu a nevěřím tomu, že to tam bude nějak jednoznačné. Cítím, že máme sílu to zvládnout,“ dodal na závěr.

Společně s hráči A-týmu do Milána odletěl i tým U19, který v úterý od 14:00 čeká utkání UEFA Youth League proti mládežnickému vývěru Interu Milán. Mezi hráči nechybí ani nová slávistická akvizice Joao Felipe.

Do nominace na zápas s Interem Milán se vešlo 23 hráčů.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články