Slavia vyřadila Náchod až na penalty | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyřadila Náchod až na penalty

Druhé kolo Poháru ČMFS přineslo nečekané drama. V zápase proti třetiligovému soupeři byla Slavia, která nastoupila v kombinované sestavě, aktivnější, nezužitkovala však šance a po necelé hodině hry musela dotahovat, Kozáčika překonal Hájek. Na 1:1 vyrovnal patnáct minut před koncem střídající Pavel Kuka. Postupujícího určil penaltový rozstřel...
Druhé kolo Poháru ČMFS přineslo nečekané drama. V zápase proti třetiligovému soupeři byla Slavia, která nastoupila v kombinované sestavě, aktivnější, nezužitkovala však šance a po necelé hodině hry musela dotahovat, Kozáčika překonal Hájek. Na 1:1 vyrovnal patnáct minut před koncem střídající Pavel Kuka. Postupujícího určil penaltový rozstřel. V něm měli pevnější nervy červenobílí a zvítězili 8:7, rozhodující pokutový kop proměnil Karel Kratochvíl.

„Sehráli jsme typické pohárové utkání ve vynikající atmosféře. První poločas jsme si nevypracovali šanci, soupeř také ne. Po přestávce jsme se zlepšili a začali si vytvářet příležitosti. Paradoxně v době, kdy jsme měli jednu za druhou, šli domácí do vedení, což je povzbudilo. My nakonec vyrovnali, ale zase jsme neproměňovali šance. Při penaltách podržel brankář Kozáčik. Hráči si vyzkoušeli tlak a stres,“ hodnotil střetnutí kouč Miroslav Beránek.

Ačkoliv byli slávisté vysokými favority, s Náchodem měli nadmíru práce. „Vrátili jsme se z Německa, kde jsme podstoupili těžkou zápasovou sérii, někteří fotbalisté jsou unavení, jiní mají lehká zranění,“ poznamenal trenér. „Proto jsme některé nechali odpočívat. Individuální výkony byly rozdílné, ale do médií to rozebírat nebudu. Nejdůležitější je postup a vědomí, s kým lze dál počítat,“ uzavřel Beránek svůj komentář.

Náchod – Slavia 1:1 (0:0), na penalty 7:8
Branky: 54. Hájek - 76. Kuka
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Müller, P. Novotný (63. Hrdlička), Sedláček – Sláma (46. Piták), Kalivoda, Mil. Zachariáš, Skácel – Fořt, Hašler (46. Kuka)

Penalty: Kuka, Skácel, Piták (nedal), Hrdlička, Fořt, Müller, Zachariáš, Sedláček, Kalivoda (nedal), Kratochvíl. Za soupeře neuspěli tři hráči.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále Al Abtal domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články