Kompletní nominace slávistů do reprezentací | SK Slavia Praha
Více

Kompletní nominace slávistů do reprezentací

Pro blížící se reprezentační pauzu bylo do seniorských reprezentací nominováno celkově deset slávistů. Spousta dalších pak své země reprezentuje v mládežnických kategoriích.

ČESKÁ REPUBLIKA 

Trenér reprezentačního výběru České republiky Jaroslav Šilhavý povolal ke kvalifikačnímu utkání na ME 2020 proti Anglii a přátelskému zápasu se Severním Irskem hned osm sešívaných zástupců – Jana Bořila, Vladimíra Coufala, Ondřeje Kúdelu, Josefa Hušbauera, Tomáše SoučkaLukáše Masopusta. Ve výběru nechybí ani Ondřej Kolář, který si může připsat své první minutky v reprezentačním dresu. Původně nominace obsahovala i jméno Davida Hovorky, ten se však ze srazu kvůli zranění kolene omluvil a pauzu využije k zotavení před náročným podzimním programem se Slavií.

Tuto osmici doplňují tři slávističtí náhradníci – Tomáš Holeš, Milan Škoda a Jan Matoušek, který je v současnosti na hostování v Jablonci. Mladý ofenzivní univerzál byl zároveň povolán Karlem Krejčím do reprezentačního výběru U21 pro kvalifikační utkání na ME 2021 proti Řecku a Skotsku.

Do reprezentační nominace U19 se dostal Jakub Markovič, kterého čeká trojice kvalifikačních duelů na ME proti San Marinu, Ázerbájdžánu a Norsku. Mladého brankáře, který už nakoukl i do A-týmu sešívaných, doplňuje pětice dalších slávistů – Daniel Kosek, Michal Hošek, Lukáš Červ, Matěj Vít a Jakub Zeronik. Na listině náhradníků je pak Tomáš Vincour, Martin Douděra a Adam Toula.

NIGÉRIE

Premiérovou nominaci od Gernota Rohra obdržel do nigerijské reprezentace pro přátelské utkání v Brazílií Peter Olayinka, který si ji vysloužil za povedený vstup do sezony, ve které vsítil už pět branky včetně jedné do sítě Interu Milán a na jednu další nahrál.

BAHRAJN

V nominaci bahrajnské reprezentace pro přátelské utkání s Ázerbájdžánem a kvalifikační utkání na MS 2022 proti Íránu už jako tradičně nechybí Júsuf Hilál.

RUMUNSKO

Pro kvalifikační utkání ME 2020 s Faerskými Ostrovy a Norskem nechybí ve výběru kouče Cosmina Contry stálice záložní řady rumunské reprezentace Nicolae Stanciu.

ÁZERBÁJDŽÁN

Ve výběru ázerbájdžánské jednadvacítky pro nadcházející kvalifikační utkání o ME 2021 proti Francii a Švýcarsku nechybí ani tentokrát mladý sešívaný křídelník Farid Nabijev

SLOVENSKO

V kvalifikačních bojích o stejný turnaj bude svoji zemi reprezentovat i slovenský gólman Martin Vantruba, který je momentálně na hostování v prvoligovém Pohronie.

Další mladý sešívaný gólman Jakub Surovčík obdržel nominaci od slovenské U19 pro kvalifikační utkání proti Kypru, Maltě a Itálii.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články