Hráči na hostování: Skórovali Matoušek, Musa i Baluta | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Skórovali Matoušek, Musa i Baluta

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování se dozvíte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jan Matoušek (FK Jablonec): V utkání na hřišti Zlína předvedl skvělý výkon a jedinou brankou zápasu rozhodl o výhře Severočechů. Gól vsítil krátce po polovině prvního poločasu, kdy obral o míč domácího Folprechta, vřítil se do šestnáctky ševců a pohotovým obloučkem rozvlnil síť za vybíhajícím Dostálem.

Jan Sýkora (FK Jablonec): Proti Zlínu odehrál celých devadesát minut a aktivním výkonem pomohl zelenobílým ke šťastnému vítězství. V 58. minutě mohl po jeho centru od rohového praporku skórovat Břečka, který ale míč v nadějné pozici poslal vedle domácí brány.

Petar Musa (FC Slovan Liberec): Proti Českým Budějovicím potvrdil rostoucí formu a patřil ke klíčovým hráčům domácích. Poprvé na sebe upozornil už v sedmé minutě, kdy jeho pohotovou ránu k pravé tyči dorazil do odkryté brány dobíhající Alexandru Baluta. Po změně stran se už mladý Chorvat zapsal do střelecké listiny, když uklidil do sítě rohový kop Potočného a poslal Liberec do vedení.

Alexandru Baluta (FC Slovan Liberec): Rumunský záložník odehrál proti Českým Budějovicím více než osmdesát minut a v ofenzivě patřil k nejnebezpečnějším hráčům Liberce. Do střelecké listiny se zapsal už po sedmi minutách, kdy do odkryté brány hostů dorazil prudkou střelu Petara Musy. V závěru atraktivního duelu skóroval krásnou ranou na bližší tyč podruhé, branka mu ale nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Jan Kuchta (FC Slovan Liberec): V 75. minutě nahradil na trávníku Petara Musu a ve zbylých minutách pomohl domácím udržet vedení 4:2 až do závěrečného hvizdu. Gólový účet Liberce mohl i rozšířit, v dobré pozici však netrefil budějovickou bránu.

Marko Alvir (1. FK Příbram): V zápase s ostravským Baníkem strávil na hřišti celý zápas, stejně jako zbytek týmu se ale příliš neprosadil a domácí zvítězili na Příbramí jasně 3:0.

Lukáš Pokorný (Bohemians 1905): Na hřišti Teplic odehrál zkušený obránce celý zápas, i přes spolehlivý výkon však nedokázal zabránit těsnému vítězství domácích 1:0.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA (FNL)

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): V utkání proti Varnsdorfu odehrál celý zápas, ze dvou střel inkasoval jednu branku a pomohl Pražanům k vítězství 3:1.

Václav Pardubský (FK Slavoj Vyšehrad): Na trávníku strávil prvních pětačtyřicet minut, ve kterém i přes zaviněnou penaltu pomohl domácím k poločasovému vedení 2:1.

Lukáš Veselý (FK Slavoj Vyšehrad): Na hrotu útoku odehrál proti Varnsdorfu celý zápas a aktivním výkonem pomohl Vyšehradu k jasnému vítězství.

Ondřej Žežulka (FK Slavoj Vyšehrad): Do utkání se Severočechy naskočil na závěrečné minuty a pomohl domácím udržet vedení až do konce zápasu.

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): V utkání proti Vítkovicím pomohl svému týmů aktivním výkonem ve středu hřiště k remíze 1:1.

Tomáš Vlček (FK Ústí nad Labem): Proti Vítkovicím odehrál v defenzivních řadě domácích téměř celý zápas a spolehlivou hrou pomohl Ústí k zisku cenného bodu za jednobrankovou remízu.

Fortuna liga (Slovensko)

Martin Vantruba (FK Pohronie): Na hřišti Senice čelil pěti střelám soupeře, ze kterých inkasoval v závěru utkání jeden gól a i přes dobrý výkon nezabránil těsné porážce svého týmu.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články