Česko se slávisty v sestavě zvítězilo nad Anglií | SK Slavia Praha
Více

Česko se slávisty v sestavě zvítězilo nad Anglií

Česká reprezentace zvítězila v Edenu se čtyřmi slávisty v sestavě nad favorizovanou Anglií.

Trenér reprezentace České republiky Jaroslav Šilhavý postavil do základní sestavy šestého kvalifikačního utkání o EURO 2020 proti Anglii hned čtyři slávisty. Na krajích obrany od úvodních minut operovali Jan Bořil s Vladimírem Coufalem, na pozici defenzivního štítu nemohl chybět Tomáš Souček a roli pravého záložníka obstaral Lukáš Masopust. Na lavici byla trenéru k dispozici další trojice sešívaných – Josef Hušbauer, Ondřej Kúdela a Ondřej Kolář. V základní sestavě se objevili také tři ex-slávisté – Alex Král, Ondřej Čelůstka a Jakub Jankto. V záběru utkání do hry naskočil i Jaromír Zmrhal.

Reprezentanti chtěli v ochozech Sinobo Stadium Anglii oplatit vysokou prohru z Wembley z března tohoto roku, ale zápas i přes energický start domácích nezačal vůbec šťastně. Po faulu Lukáše Masopusta na Sterlinga, který se po povedené kombinaci vřítil do pokutového území Čechů, následovala penalta, kterou zkušeně proměnil střelou doprostřed Harry Kane. Domácí mužstvo hrající v červeném se však brzkým gólem nenechalo zlomit a brzy přišlo vyrovnání Jakuba Brabce po standardní situaci. Po celou dobu utkání musela dvojice Vladimír Coufal a Jan Bořil čelit rychlosti a fotbalové extratřídě v podání zmiňovaného Sterlinga a Sancha, který se jen před několika dny utkal v barvách Dortmundu v Edenu proti Slavii v utkání Ligy mistrů. Tomáš Souček působil ve středu hřiště naprosto dominantně, vládl vzdušným soubojům a s klidem sobě vlastním diktoval tempo hry a rozehrávku Česka. Lukáš Masopust dělal svým neúnavným presinkem problémy anglické rozehrávce a svedl nespočet soubojů s rychlonohým Danny Rosem.

Právě poslední dva zmínění slávisté měli naprosto klíčový podíl i na vítězném gólů české reprezentace. Tomáš Souček vyhrál po odkopu brankáře Pickforda hlavičkový souboj s levým bekem Albionu a uvolnil tak Lukáše Masopusta, který postupoval po pravě straně do vápna. Tam nezazmatkoval a míč předložil Zdeňku Ondráškovi, který rozjásal české fanoušky a upravil na konečných 2:1!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články