V sobotu od 19:00 doma proti Příbrami | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:00 doma proti Příbrami

Sešívaní ve 13. kole FORTUNA:LIGY přivítají v sobotu v Sinobo Stadium Příbram, aktuálně čtrnáctý celek ligové tabulky.

„Troufnu si říct, že to bude hlavně o nás, o našem výkonu a přístupu. Po repre pauze je to vždy složitější, doufáme ale, že budeme v pohybu a vnutíme Příbrami svůj tlak. Soupeř je silný hlavně v domácím prostředí, kde má výsledky, venku je to často o první rychlé brance, kterou inkasují. S tím se pak sympaticky snaží něco udělat, nakonec ale často dostávají hodně gólů. Samozřejmě budou mít nějaké změny v sestavě, mají vykartované hráč, přijedou sem ale s tím, že nemají co ztratit a budou se chtít ukázat,“ říká před sobotním utkáním trenér Jindřich Trpišovský.

S koučem sešívaných souhlasí i záložník Lukáš Masopust. „Příbram ví, že nemá co ztratit. Mohou hrát uvolněně, nemají se čeho bát. Budou nebezpeční dopředu, my si to ale musíme vybojovat. Jsme dobře připravení, všichni se těšíme. Po repre pauze jsme na zápas nažhaveni. Rozhodne první branka, čím rychleji ji dáme, tím to pro nás bude lepší,“ ví křídelník sešívaných.

K sobotnímu duelu se čtrnáctým týmem tabulky nastoupí Slavia po reprezentační pauze, na kterou odcestovalo hned jedenáct slávistů. „Tentokrát je to vcelku dobré, protože většina kluků hrála v pondělí. Jen Nico Stanciu nastoupil v úterý a Peter Olayinka s Júsufem se vraceli ve středu a ve čtvrtek v relativně dobrém stavu. Vypadá to, že na Příbram bude pěkné počasí a dobře připravené hřiště. Doufám, že všechny tyhle věci přetavíme ve kvalitní výkon,“ přibližuje trenér Slavie.

Pouhé čtyři dny po ligovém střetnutí s Příbramí čeká sešívané velký svátek, do Edenu dorazí slavná Barcelona. Trenér Jindřich Trpišovský se ale soustředí jen na sobotní duel. „Zápas s Barcelonou musíme dostat z hlavy a navázat na výkony, které jsme v lize podávali před reprezentační pauzou. Skoro všechno jsme vyhráli, kromě zápasu s Dortmundem, kde jsme však také předvedli dobrý výkon. Nikdo se v naší lize neporazí sám, všichni běhají a soubojují, každý nám to chce znepříjemnit. Čeká nás blok zápasů v malém časovém rozpětí a je potřeba, abychom teď to první těžké utkání zvládli. Hrajeme doma, mohlo by přijít hodně lidí a snad se kluci odvděčí divákům, co přijdou, nejlepším možným výkonem,“ doufá kouč sešívaných.

Se slovy trenéra souzní i Lukáš Masopust. „Chodíme zápas od zápasu, nesmíme nijak předjímat. Hrajeme o tři body do tabulky, které jsou pro nás důležité,“ ví opora červenobílých.

Slavii proti Příbrami nepomůže vykartovaný Jan Bořil, mimo hru zůstává i stoper David Hovorka. „Honza Bořil má jednak žluté karty, navíc si z reprezentace přivezl problém s kolenem. Uvidíme, myslím si ale, že na devadesát procent bude připraven na Barcelonu. David Hovorka bohužel v sobotu nebude, zatím vůbec netrénuje. Všichni se modlíme, aby mohl ve středu nastoupit, ten problém, který má, ale zatím přetrvává. Jeho stav se zlepšuje jen pomalu, zatím ještě nemůže kopat do míče. Zatím je to padesát na padesát. Ostatní hráči jsou v pořádku, i Laco Takács už je v plném tréninku. Reprezentanti jsou samozřejmě pokopaní z repre zápasů, to je ale pochopitelné, nejedná se o nic závažného,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání proti Příbrami začíná v sobotu v 19:00. Přímý přenos můžete sledovat na O2 TV Sport, textový přenos a vysílání Radia Slavia naleznete na našem webu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články