Slavia chce do Ligy mistrů | SK Slavia Praha
Více

Slavia chce do Ligy mistrů

Předsezónní cíle Slavie jsou jasné. Proniknout do Champions League a bojovat o ligový titul. „Máme další možnost dostat se do základní skupiny. Vzhledem k tomu, že nejsme nasazení ve třetím předkole, je naše pozice možná komplikovanější, ale přesto chceme zvrátit nepříznivou bilanci a vylepšit poměr úspěšných a neúspěšných pokusů,“ prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci v pražském hotelu Pyramida generální ředitel klubu Vladimír Leška.
Předsezónní cíle Slavie jsou jasné. Proniknout do Champions League a bojovat o ligový titul. „Máme další možnost dostat se do základní skupiny. Vzhledem k tomu, že nejsme nasazení ve třetím předkole, je naše pozice možná komplikovanější, ale přesto chceme zvrátit nepříznivou bilanci a vylepšit poměr úspěšných a neúspěšných pokusů,“ prohlásil na dnešní tiskové konferenci v pražském hotelu Pyramida generální ředitel klubu Vladimír Leška.

„Chceme dobře začít v sobotu proti Žižkovu a nastartovat se na celý rok. Dostat se do Ligy mistrů bude těžké, ale my si věříme, máme dobrý tým a budeme se hodně snažit,“ slíbil záložník Patrik Gedeon. „V každém zápase musíme odvést maximum,“ doplnil útočník Adauto. Na otázky žurnalistů odpovídali ještě trenér Miroslav Beránek a manažer A-týmu Josef Jinoch.

V domácí lize chtějí slávisté atakovat nejvyšší příčku. „V minulé sezóně jsme se prezentovali atraktivním fotbalem, nastříleli jsme nejvíc gólů. K prvnímu místu nám scházely body z hřišť soupeřů. Jsem přesvědčen, že se nám tento nedostatek nyní podaří odstranit,“ pokračoval Vladimír Leška. „Nezapomínáme ani na Pohár ČMFS, ve druhém kole jsme sice postoupili až na penalty, ale věříme, že se budeme zlepšovat,“ dodal Jinoch.

Slavia se na nový ročník připravovala při pražských trénincích a na dvou soustředěních. „V Blšanech a v Německu, kde jsme sehráli sedm zápasů, z nich šest velmi kvalitních,“ řekl Miroslav Beránek. „Kazem bylo, že s námi nebyl Martin Latka, který je po operaci menisku.“ Vinou zranění se individuálně připravuje Martin Lukeš, problémy s kotníkem měl Otočka, Tomáše Doška trápily natažené kolenní vazy. „Ani jeden z nich nebude na sobotní střetnutí s Viktorkou připraven,“ sdělil Beránek. Do plného tréninku by se však všichni rekonvalescenti měli vrátit v krátké době.

Červenobílí vstoupí do sezóny s několika posilami. Už dříve jsme si zajistili služby útočníka Pavla Fořta z Plzně, Martina Latky z Českých Budějovic, Michala Otočky z Trenčína a Martina Lukeše z Ostravy. Mužstvo posílil i brankář Jindřich Skácel z Olomouce. „Jsme rádi, že se nám na přestup podařilo získat i Adauta, který s námi podepsal tříletou smlouvu,“ poznamenal Jinoch. Brazilský střelec u nás v minulém roce hostoval.

Z užšího kádru jsme se rozloučili jen s útočníkem Štěpánem Vachouškem. Ten zamířil do francouzského Olympique Marseille. Do Brna přestoupil Petr Švancara, do Viktorie Žižkov Jakub Hottek, v Příbrami hostuje Michal Václavík, v Blšanech dvojice Filip Stibůrek a Tomáš Šilhavý. Na hostování odejde trojice Pavel Novotný, Radek Sláma a Lumír Sedláček. Marcel Lička si hledá angažmá. „Vzhledem k tomu, že máme k dispozici hodně fotbalistů, nemuseli by se vůbec dostat do hry. V béčku chceme nechat prostor mladým hráčům,“ prohlásil Miroslav Beránek. Angažmá ve Slavii pravděpodobně nezíská maďarský útočník Tokody, který se bez omluvy nedostavil na poslední tréninky. K dalším změnám ještě může dojít v průběhu srpna, přestupní období končí 30.8. „Může stát, že někdo přijde i odejde,“ poznamenal kouč.

A co základní jedenáctka? „Rád bych, aby se měnila, což by znamenalo, že jsme úspěšní. V průběhu roku přichází enormní zátěž a nedá se naplánovat, kdo kdy bude hrát. I sebelepšího hráče, který je unavený, může nahradit někdo jiný. My máme například čtyři kvalitní útočníky. Teď ještě nevím, kteří dva z nich budou ti praví,“ konstatoval Beránek.

První ligové utkání nás čeká v sobotu na Strahově s Viktorií Žižkov. Úvodní duel druhého předkola Ligy mistrů se hraje ve středu 30. července na stadiónu Leotaru Trebinje. Odveta je na programu o týden později.

Soupiska na sezónu 2003-2004

Změny v kádru
Přišli: Martin Latka (České Budějovice), Pavel Fořt (Viktoria Plzeň), Martin Lukeš (Baník Ostrava), Michal Otočka (Trenčín), Jindřich Skácel (Sigma Olomouc)

Odešli: Štěpán Vachoušek (Olympique Marseille), Petr Švancara (1.FC Brno), Jakub Hottek (Viktoria Žižkov), Michal Václavík (hostování Příbram), Tomáš Šilhavý (hostování Blšany), Filip Stibůrek (hostování Blšany), Vladimír Bálek (hostování Opava)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články