Kategorie U9, U11 a U13 na turnaji v Chorvatsku | SK Slavia Praha
Více

Kategorie U9, U11 a U13 na turnaji v Chorvatsku

Prodloužený víkend čekal kategorie U9, U11 future team a U13 v prosluněném Chorvatsku na Makarské. Slávisté se zde zúčastnili turnaje pro jejich kategorie.

Je už tradicí, že slávistické kategorie jezdí na podzimní a jarní turnaje do Chorvatska. Ani letos tomu nebylo jinak a na společnou cestu autobusem na 1100 kilometrů vzdálenou Makarskou vyrazili 3 sešívané kategorie.

U9

Za kategorii U9 na turnaj pod vedením trenéra Davida Pilaře odcestovali: Odei, Blažek, Dvořák, Kléma, Matucha, Skopec, Rakár, Sklenář, Vlášek, Javůrek

Zápasy ve skupině:

SKS – NK Domžale "B" 6:0

SKS – NK ŠN Joso Bego Šibenik 4:2

SKS – FK Novi Grad Sarajevo 1:5

Osmifinále:

SKS – ŠF Bambinosi Sarajevo 5:0

Čtvrtfinále:

SKS – FK Stari Aerodrom Podgorica 0:1

Celkově 5–8 místo z 24

Hodnocení trenérem Davidem Pilařem

Jak jste spokojen s prezentováním se na turnaji?

Vystoupení na turnaji Mali Zmaj na Makarské hodnotím pozitivně, kluci odehráli povedené zápasy, předvedli, jak řešit situace 1vs1, nebáli se hrát, byli aktivní. Vyšlo i krásné počasí, které jsme využili na každodenní regeneraci v moři, prohlídky přístavu, samozřejmě i zmrzlina proběhla. Nebylo to jen o fotbale.

Byl to první větší zahraniční turnaj pro vaší kategorii, jak jste spokojen, když jste viděl konfrontaci s mezinárodními celky?

Já už jsem tu poněkolikáté, vím tedy co na kluky čekalo. Týmy individuálně i rychlostně připravené. Věřili jsme klukům, kteří sem jeli, že obstojí a předvedou kvalitní hru založenou na individuálních schopnostech jednotlivce, a i týmového pojetí. Spokojeni tedy jsme, ale jsme i zároveň zklamáni z toho, že kluci se nedostali mezi top 4 na kterou určitě měli. Pochvala od trenérů týmů, s kterými jsme hráli, byla odměnou.

Zejména zápas v osmifinále nám vyšel proti vítězi skupiny. I pak ve čtvrtfinále kluci navázali na hru z předchozího zápasu. Bohužel už se neprosadili v koncovce a prohráli 0:1

Byl nějaký rozdíl mezi vaší a soupeřovou hrou? Přeci jen to byly týmy z balkánského poloostrova

Rozdíl nebyl takřka žádný, každý z týmů podával pěkné výkony. Pak postupem turnaje se ukázalo, kdo projde mezi 16 nejlepších a pak top 8, tam už byla ta úroveň vyšší. A jsem rád, že zde kluci hráli prim, zejména technický, individuálně. Nebáli se hrát.

Závěrem bych chtěl kluky za první zahraniční turnaj pochválit, jaké výkony předváděli. Ale práce je spousty ještě před námi.

U11 – future team

Sestava týmu U11 future pod vedením Lukáše Khuna: Novotný V., Baroš, Dostál, Novotný O., Barčot, Michalík, Drag, Bryscejn, Mach, Rajchman, Pilík

NK Vrapče 0:2 SKS

NK Sesvete 1:0 SKS

NK Opatija 0:2 SKS

osmifinále

NK Domžale 0:2 SKS

1/4 finále

FK Željezničar 0:4 SKS

1/2 finále

GNK Dinamo 3:0 SKS

o 3. místo

Stari Aerodrom 2:4 SKS

Hodnocení trenéra Lukáše Khuna:

Prezentovali jsme se velkou bojovností a vysokým presingem čímž jsme soupeře dostávali pod tlak a donucovali ho k chybám z kterých jsme těžili. V některých zápasech, kdy se soupeři vyznačovali nakopávaným stylem hry jsme měli problém dostat míč pod kontrolu, naopak nám seděli soupeři, kteří se snažili o kombinační hru. Musím říct, že jsme se nevyznačovali hrou, na kterou jsme zvykly, jelikož hodně hráčů bylo na tak velkém turnaji a pod tak velkým tlakem poprvé. Nedokázali jsme plné přenést svůj herní potenciál na hřiště.

U13

Za kategorii U13 na turnaj pod vedením trenéra Michala Nováka odcestovali: Dostalík, Obdržálek, Vlček, Zeman, Marcol J., Naskos, Hrubý, Jelínek, Korenc, Belžík, Suchar, Chaloupka, Beran, Sosna, Kolařík, Peřina, Kotrba

SKS – Vojvodina Novi Sad 4:0

SKS – Lučko Záhřeb 0:2

SKS – Pomorac 1921 4:0

Osmifinále

SKS – Slaven Belupo 0:0 (4:3 penalty)

Čtvrtfinále

SKS – Dinamo Záhřeb 0:0 (4:1 penalty)

Semifnále

SKS – ND Ilirija 1911 1:1 (4:5 penalty)

o 3. místo

SKS – Lučko Záhřeb 0:1

Hodnocení trenérem Michalem Novákem

Jak celkově hodnotíte tento turnaj?

Pro nás se jednalo patrně o nejtěžší turnaj, protože kromě nesporné kvality zúčastněných týmů hrál roli i fakt, že jsme se zúčastnili turnaje pro o rok starší týmy. Fyzicky to bylo tedy velmi náročné a kluci si sáhli na dno sil. Na druhou stranu řada z nich dokázala hrát konstruktivně i když byla ve velké únavě, a to jim dodá na sebevědomí.

Již druhým rokem jste u ročníku 2007, co říkáte na konfrontaci s mezinárodními celky?

Jedná se o nepostradatelnou součást tréninkového procesu. Hodně nám to pomáhá, abychom si uvědomili své silné i slabé stránky. My je vnímáme i v utkáních s týmy z ČR, a to i v zápasech proti o rok starším, ale v konfrontaci s nejlepší týmy z Holandska, Německa nebo posledně s Dinamem Záhřeb, zjišťujeme, že si nejsme schopni vytvořit tolik šancí. Hra s těmito týmy není tolik hektická jako u nás, hráči působí vyspěleji, klidněji s míčem i při řešení herních situací. V zápasech u nás je hodně k vidění panika u jednotlivců a chyby již při příjmu míče.

Byl nějaký rozdíl mezi vaší a soupeřovou hrou? Přeci jen to byly týmy z balkánského poloostrova

Nemyslím si. Možná byla hra soupeřů více bezpečná při zakládání útoku od brankáře. Každopádně mě překvapilo, jak kvalitní hráči na turnaji byli. Nejeden z nich by hrál i u nás mezi staršími.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články