V sobotu od 17:00 doma proti Baníku | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:00 doma proti Baníku

V rámci 15. kola FORTUNA:LIGY se utkají sešívaní doma s Baníkem Ostrava. Šestému týmu tabulky tak budou moct oplatit jen několik dní staré vyřazení z poháru.

Slávisté mají před sebou 15. kolo FORTUNA:LIGY, ve kterém na svém hřišti vyzvou Baník Ostrava. Zápas tak představuje zároveň ideální příležitost k tomu oplatit soupeři středeční vyřazení z osmifinále MOL Cupu. Zdroj přípravy na zápas tak trenér Jindřich Trpišovský řešit příliš nemusí, bude jím právě utkání z Ostravy. „Osmifinálovému zápasu, ve kterém nás Baník vyřadil, jsme se věnovali hodně, a ještě se mu hodně věnovat budeme. Zaprvé hrajeme se stejným soupeřem a zadruhé kvůli tomu, jaký byl náš výkon. Materiálu na prostudování máme hodně, pouštěli jsme hráčům dokonce celý poločas, protože v každé minutě bylo něco, co se nám nelíbilo. Utkání bude sice jiné, protože Baník hraje trošku jinak doma a venku, ale je to stejný soupeř, stejní hráči a pravděpodobně nastoupí ve stejném rozestavení. Vycházet tak budeme hlavně se středečního utkání, které nám ukázalo nejen, jak nehrát s Baníkem, ale jak nehrát s žádným soupeřem.“

Stejně kritický byl k výkonu sešívaných i obránce Vladimír Coufal. „Na video rozboru jsme byli pěkně dlouho. Koukali jsme na celý poločas, ale za ten výkon jsme si to zasloužili. Uděláme všechno pro to, aby se to neopakovalo. Tomu, že diváci uvidí v Edenu opět tu pravou Slavii, nejen věřím, ale musí tomu tak i být. Kdybychom se prezentovali opět takhle, tak by to bylo špatné. Takový fotbal divákům ukazovat nechceme a hlavně nebudeme,“ byl si jist změnou přístupu v blížícím se ligovém utkání.

Jiný, než zlepšený výkon nebere ani trenér Jindřich Trpišovský. „Jinak tomu být ani nemůže, protože horší výkon než v osmifinále předvést ani nemůžeme. Nejde tak ani o fotbalovou stránku, ale o celkový projev týmu. Je to sport. Někdy vyhraje soupeř, i když do zápasu dáte všechno, ale to určitě nebyl případ osmifinále.“

Před utkáním Vladimír Coufal nechtěl brát příliš v potaz to, s jakým způsobem hry vyrukují hosté. Chtěl se soustředit především na výkon svého týmu. „Baník nastoupí do zápasu asi se stejnou taktikou jako v osmifinále, ale my se nemůžeme ohlížet na ně. Hrajeme doma. Musíme je rozbít, rozdupat, rozšlapat a hrát fotbal, na který je Slavia společně s fanoušky zvyklá,“ vyzýval do boje.

Slavii bude scházet několik dlouhých měsíců David Hovorka. Ostatní hráči s menšími zraněními se ale už zapojují do tréninkového procesu a měli by být v zápase proti Ostravě trenérovi k dispozici. „Tomáš Souček i Peter Olayinka absolvovali první trénink po drobných zdravotních potížích. Uvidíme, jak na tom bude Lukáš Provod, protože to vypadá, že měl slabší otřes mozku. Kvůli té srážce hlavami střídal, po zápase dokonce zvracel. Nemáme až na Davida Hovorku výrazné šrámy, ale zápasů je hodně a zranění se nám trochu kumulují. Jiné to ale už nebude a Ostrava je na tom, co se týče vytížení v posledních dvou zápasech, přirozeně stejně jako my,“ zakončil.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články