Výsledky mládeže: víkendová derby | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: víkendová derby

Sešívaná mládež odehrála o víkendu svá utkání. Mohli jsme vidět derby dorostů i žáků. Nejstaršímu dorostu bohužel derby nevyšlo. Podívejte se jak zápasy hodnotí trenéři a kdo vstřelil góly.

Slávistická mládež odehrála svá utkání. Nejstarší dorostenecké kategorie bohužel v derby podlehla 5:0. Naopak radost nám může dělat sešívaná kategorie dorostu U17, která derby zvládla otočit ve svůj prospěch a zvítězila tak 5:3. 

Sobota 9. listopadu

SK Slavia Praha U15 – Pardubice U15 1:1

Střelci: Lopatář

Hodnocení trenéra:

Do zápasu jsme dobře vstoupili a podařilo se nám i brzy vstřelit branku. Celý první poločas byl od nás herně slušný, avšak namísto toho, abychom proměnili některou z vytvořených šancí, jsme v samotném závěru poločasu inkasovali po pokutovém kopu. Druhý poločas se hra postupně vyrovnávala, přesto jsme si dokázali vytvořit šance, žádná z nich ale gólem neskončila. Po remíze 1:1 tak následovaly penalty, ve kterých byl nakonec úspěšnější soupeř. Z naší strany se jednalo o další zápas, ve kterém rozhodovala efektivita v zakončení.

SK Slavia Praha U14 – Pardubice U14 1:0

Střelci: Hájek

Hodnocení trenéra:

Většinu utkání jsme hráli skvěle. Kluci hráli výborně, skvěle kombinovali a volili správná řešení. Bylo s podivem, že jsme vedli jen 1:0, protože jsme měli drtivou převahu. Pardubice hráli velmi dobře ve vlastním pokutovém území, kde byli velmi obětaví. Posledních dvacet minut nám chyběla plynulost a trochu jsme znervóznili pod vlivem, že vedeme jen 1:0 a nemůžeme vstřelit další branky.

AC Sparta Praha U19 – SK Slavia Praha U19 5:0

Hodnocení trenéra:

Derby se nám hrubě nepovedlo. Sparta byla ve všem lepší. My jsme předvedli ustrašený výkon. Hráli jsme pomalu s velkým počtem ztrát a zaslouženě prohráli.

AC Sparta Praha U17 – SK Slavia Praha U17 3:5

Střelci: Alijagič, Šimeček, Višinský, Šimoník, Vorel

Hodnocení trenéra:

Do derby jsme nevstoupili úplně dobře, byli jsme nervózní a nemohli jsme se dostat do hry. Sparta se dostala dvakrát do vedení, ale vždy jsme dokázali rychle vyrovnat po krásných akcích. V druhém poločase už jsme na hřišti dominovali. Nezaskočil nás ani třetí gól Sparty po naší velké chybě. Kluci ukázali charakter, i když jsme třikrát v zápase prohrávali, dokázali jsme zápas otočit. Zasloužené vítězství a výborný výkon ve druhém poločase. Vítězný gól vstřelil Šimonik, pro kterého to byl první gól v sezóně. Produktivní byl Alijagič, který byl u čtyř gólů.

Tempo U13 – SK Slavia Praha U12 6:2

Střelci: Horváth, Studený

Hodnocení trenéra:

Zápas, který byl klasický a ukázkový v této soutěži. Soupeř nažhavený, energický, agresivní a nám se úplně nedařilo v technických souvislostech odpovídat na rozhodující situace. Potřebujeme ještě větší klid na noze. Takových zápasů v soutěži bychom chtěli hrát co nejvíce.

Tempo U12 – SK Slavia Praha U11 8:5

Střelci:Chadima, Jager, Filip 2x, Srb

Hodnocení trenéra:

Do utkání jsme vstoupili výborně a soupeře dostali ihned pod velký tlak. Vytvořili jsme si několik slibných příležitostí, ale dokázali jsme využít pouze jednu. Soupeř naopak hned z první střely vyrovnal. My dokázali rychle odpovědět, ale od té chvíle spadla naše hra do podprůměru. Trochu se k nám obrátilo štěstí zády, vstřelili jsme si několik vlastních branek, ale směrem dopředu nám chyběla kvalita, pohyb a patřičné sebevědomí. Naopak Tempo bylo velice nebezpečné, z každého protiútoku ohrožovalo naši branku a zaslouženě dotáhlo utkání do vítězného konce.

Neděle 10. listopadu

SK Slavia Praha U18 – Petřín Plzeň U19 4:1

Střelci: Jurásek 2x, Prebsl, Nováček

Hodnocení trenéra:

Domácí utkání s Plzní Petřín o 3. místo tabulky. Povedený vstup soupeře, když v 1. minutě utkání skóroval. Nedokázali jsem si lépe poradit s centrovaným míčem do PÚ, který jsme pouze odvrátili za vápno a soupeř se křižnou střelou do horního rohu branku ujal vedení. Poté jsme se dostali do hry více my, kdy jsme více času měli míč v držení, a hráli na soupeřově polovině. Aktivita, se nám odměnila vyrovnávací brankou po průnikové přihrávce za obranu a následně 3 minuty na to, po RK jsme si vzali vedení na naší stranu. Soupeř se snažil o jednoduchou přechodovou fázi dlouhými míči s následnými RP, se kterými jsme si postupně poradili. 3. branku jsme přidali ve 33. minutě. Druhý poločas opět začátek vyzněl lépe pro soupeře, ale už bez gólového vyjádření. a od 50. minuty utkání jsme měli převahu v pohybu, na míči i bez míče a tímto způsobem dohráli celý druhý poločas, kdy jsme 4. branku přidali 15´ před koncem.

SK Slavia Praha U16 – Petřín Plzeň U17 4:1

Střelci: Fatrdle, Beran T., Jinoch 2x

Hodnocení trenéra:

Zápas prvního s druhým týmem tabulky vyzníval od začátku ve prospěch Slavie, která zavřela soupeře na jeho půlce a vytvářela si řadu gólových šancí. Na branku hostí se valila jedna akce za druhou a soupeř odolával díky dobrým zákrokům gólmana, kdy mu také dvakrát pomohlo břevno a jednou spoluhráči na brankové čáře. Gólu se Slavia dočkala až po 30.minutách, kdy se trefil krajní obránce Fatrdle. Z ojedinělých návštěv soupeře na naší polovině hrozilo nebezpečí a po autovém vhazování a vyražené střele doklepl míč do prázdné branky hráč Plzně. Hned z rozehry jsme však odpověděli parádní kombinační akcí zakončené brankou T. Berana na 2:1. Celkově jsme první poločas soupeře přestříleli v poměru 19:5, ale naše úspěšnost byla slabá, stejně jako v minulých zápasech. Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivně, ale i soupeř se zlepšil a dostával se častěji na naší polovinu. Ve druhém poločase potvrdil výhru Slavie střídající Jinoch, který stejně jako minule vlétl do zápasu a svým pohybem se dostával za obranu. Vstřelil dvě branky a řadu dobrých náběhů zastavil praporek rozhodčího kvůli ofsajdu. Zápas jsme vyhráli zaslouženě, ale úspěšné řešení gólových situací nás stále limituje.

SK Slavia Praha U8 – Příbram, Kutná Hora 9:17, 17:8

Hodnocení trenéra:

V neděli odpoledne jsme se utkali se dvěma velmi silnými soupeři. Proti o rok starší Kutné Hoře jsme podali velmi dobrý výkon a zaslouženě vyhráli. Naopak v zápase s Příbramí jsme tahali za kratší konec a na důraznou hru soupeře jsme se nedokázali adaptovat.

AC Sparta Praha U11 – SK Slavia Praha U11 3:6

Střelci: Srb 3x, Malát, Mirzoev, Vlašánek

Hodnocení trenéra:

Po nevydařeném utkání na Tempu jsme si chtěli napravit reputaci. Na Strahově jsme hráli v příjemných podmínkách nafukovací haly. Hned od začátku jsme si vytvořili velký tlak, nastřelili tyč, břevno a neproměnili několik dalších šancí. Paradoxně jsme se prosadili až po chybě Sparty a zaslouženě se dostali do vedení. I v druhé třetině jsme se dostali do hry, byli dominantní a obraz hry byl v náš prospěch. Sparta dokázala vyrovnat, ale poté jsme převzali otěže utkání a 3 brankami v řadě jsme domácím odskočili. Od té chvíle jsme kontrolovali hru, dařila se nám kombinace, hráli jsme s vysokým sebevědomím a zaslouženě zápas ovládli. Skóre mohlo být výrazně vyšší, spoustu velkých příležitostí jsme však nevyužili.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články