S výsledkem jsme spokojeni, hra ale mohla být lepší | SK Slavia Praha
Více

S výsledkem jsme spokojeni, hra ale mohla být lepší

Sešívaní porazili v 15. kole ČFL skupiny A Rakovník jasně 4:2. „Jsem rád, že jsme naše podzimní účinkování završili vítězstvím," říká trenér Martin Hyský.

„Jsem především rád, že jsme naše podzimní účinkování završili vítězstvím, na druhou stranu jsme věděli, že máme v podstatě povinnost získat tři body. Hráli jsme s týmem, který je zřejmě zaslouženě na chvostu ligové tabulky. Poprvé v sezoně jsme museli hrát na umělé trávě, což je úplně jiný fotbal. Rozměry toho hřiště na Xaverově navíc nejsou zcela optimální, a to pomohlo soupeři v obranné fázi. Věděli jsme ale, že budeme muset dobývat, být trpěliví a kvalitní na míči. Do zápasu jsme, myslím, dobře vstoupili, brzy jsme dali gól a ve čtrnácté minutě to bylo už o dvě branky, takže začátek jsme chytli. Nevyvarovali jsme se ale chyb vzadu, soupeř se dostal do zakončení a mrzí mě celkově, že jsme dostali dva góly, to se určitě stát nemělo,“ hodnotí utkání proti Rakovníku trenér Martin Hyský.

„V druhém poločase jsme udělali dvě změny, jednu kvůli zranění, druhou výkonnostní. Oba kluci, kteří do zápasu přišli, podali dobrý výkon a oživili hru. Obrázek hry byl ale v obou poločasech stejný, bylo to o dobývání, záleželo na tom, jak kvalitní budeme ve finální fázi. Několikrát jsme se do šancí dostali a dali jsme čtyři góly, všechny dle mého byly hezké. Celkově tedy s výsledkem panuje spokojenost, předvedená hra ale mohla být lepší,“ ví kouč B-týmu Slavie.

Sešívaní postrádali v utkání řadu hráčů, kteří si plnili své povinnosti v mládežnických reprezentacích. „Reprezentanti měli náročný program, absolvoval jsem s nimi oba zápasy v Holandsku, byla to velice kvalitní utkání. Vrátili se včera v noci a bylo jasné, že do dnešního zápasu nepůjdou. Myslím si, že nám v dnešním zápase nechyběli, příležitost dostali ti, kteří třeba zatím tolik nehráli. Hlavně tady ale byl Lukáš Provod s Lacem Takácsem, kteří také potřebují herní praxi a měli chuť si jít zahrát. Absence reprezentantů tedy nebyla tak citelná, viděli jsme alespoň kluky, kteří na podzim tolik prostoru nedostali,“ říká trenér sešívaných.

„Kluci z áčka zahráli skvěle, je vidět, že jsou jinde. Oba mají obrovskou kvalitu, v zápase to bylo hodně vidět. Laco Takács nám hodně pomohl vzadu, Lukáš Provod také odehrál nadstandardní zápas. Byl hodně v pohybu, na míči, dal hezký gól. Je to dobré i pro něj, potřebuje herní praxi. Oba hráči si řekli, že chtějí hrát a oba nám hodně pomohli," uzavírá Martin Hyský.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články