Zajímá mě pouze vítězství, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Zajímá mě pouze vítězství, říká trenér

Sešívané ve středu čeká klíčový zápas Ligy mistrů, v Edenu vyzvou milánský Inter. ​„Vše se bude odvíjet od proměňování šancí," ví Jindřich Trpišovský.

„Je to poslední domácí zápas ve skupině, doma jsme navíc ještě nezískali ani bod. Chci jen vyhrát, nic jiného mě nezajímá, chceme mít domácí vítězství v Lize mistrů. Nekoukám na to, co přijde potom, ani na zápas Barcelony s Dortmundem. Chceme za každou cenu vyhrát, to pro nás bude největší odměna,“ říká před utkáním proti Interu trenér Jindřich Trpišovský.

Slávisté se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na čtvrtém místě tabulky skupiny F, stále však mohou pomýšlet na postup do jarní fáze evropských pohárů. „Troufnu si říci, že na to, jaké kluci předváděli výkony, máme bodů málo. Hlavně doma jsme odehráli zápasy, které jsme prohrát nemuseli. Na Interu jsme remizovali kvůli gólu v závěru, na Barce jsme zase měli trochu sportovního štěstí. Mrzí mě, že nemáme žádné vítězství, ve skupině, kde postupují dva týmy, musíte vyhrávat. Pokud chceme postoupit dál, musíme zítra zvítězit. Vše se samozřejmě bude odvíjet od toho, jestli budeme proměňovat šance. S výkony, které jsme zatím předvedli, jsme měli alespoň jeden zápas vyhrát,“ má jasno trenér Slavie.

Sešívaným by v zítřejším klíčovém utkání neměl chybět kapitán Tomáš Souček, ani lehce zraněný Petr Ševčík. „Tomáš v pondělí i úterý trénoval, i když měl ještě pozůstatky vyššího CRP, trénoval ale naplno a bude připravený. Myslím si, že i Petr Ševčík bude v pořádku, podezření na vážnější zranění se u něj nepotvrdilo. U Lukáše Masopusta je to 50:50, absolvoval lehké tréninky s určitými omezeními, uvidíme ve středu.“ říká kouč Slavie.

Menší zranění si v úterý přivodil i brankář Ondřej Kolář. „Má drobný problém. Zatím ale vždy, když měl nějaký problém, vychytal životní zápas. Například ještě den před zápasem na Interu se na hotelu potácel, nikdo by neřekl, že druhý den zachytá tak skvěle. Odstoupil z tréninku kvůli drobnějšímu zranění, snad ale bude v pořádku. Trenéři však celou sezonu připravují ostatní gólmany, kteří mohou naskočit a chytat. Drobné zdravotní potíže se týkají více hráčů, ke konci podzimu se zhoršují terény, hrozí podklouznutí, podvrtnutí, kumulují se souboje z odehraných zápasů zápasů. Není u nás asi nikdo z pravidelně hrajících, kterého by něco nebolelo,“ přibližuje Jindřich Trpišovský.

Nepříjemnosti se zdravotními problémy se ale nevyhnuly ani milánskému velkoklubu, k indisponovanému Sensimu přibyl o víkendu na listinu zraněných i Barella. „V posledních zápasech patřil k nejlepším hráčům Interu, než se zranil, hrál skvěle. Sensi a on jsou typologicky odlišní od ostatních záložníků Interu, ať už pohyblivostí, driblinkem nebo aktivitou. Je to fakt skvělý hráč, zranění mu samozřejmě nepřejeme, pro Inter je to menší sportovní tragédie. Nastoupí místo něj hráči, kteří mají jinou typologii, jsou silní na míči a pozičně. Uvidíme, jestli tam bude Vallero nebo Candreva. Myslím si, že když se člověk podívá na sestavu Interu, určitě nebudou slabší, akorát budou mít ve středu hřiště jinou typologii hráčů,“ ví trenér sešívaných.

„Rozestavení snad budou mít stejné, jako celou sezonu. Viděl jsem spoustu jejich zápasů, styl mají téměř pořád stejný, někdy akorát trochu mění střed hřiště. U italských týmů však nikdy nevíte, vycházíme z toho, co Inter hraje celý podzim, oni to ale dokáží změnit skoro ze dne na den,“ dodává Jindřich Trpišovský.

U kormidla středečního soupeře Slavie působí od začátku sezony slavný Antonio Conte. „Už teď ukazuje, co všechno může Interu přinést. Pro mě je mezi pěti nejlepšími trenéry na světě, hodně jsem se od něj inspiroval. Když vezmu v potaz poslední zápasy Interu, všichni vidí, že posun ve hře je velký. Stupňují intenzitu své hry, jsou kompaktnější, mají skvělý vstup do ligy. Progres v pracovitosti hráčů a defenzivě je veliký. My jsme s nimi hráli na začátku sezony, nyní mají hru zejména směrem do defenzivy mnohem propracovanější, Skvěle napadají, na Dortmundu předváděli zejména v prvním poločase výborný pressing,“ popisuje kouč Slavie.

Sešívaní v sezoně stále čekají na větší gólový příspěvek útočníků, otázkou tak zůstává, zda slávisté nenaskočí do středečního utkání s Lukášem Masopustem na postu hrotového útočníka. „Koukáme na video a řešíme, co bude pro zítřejší úspěch nejlepší. Sezonou máme hodně dobrou, tým je zatím úspěšný. Když se stane, že útočníci začnou dávat góly, třeba se nám zase rozpadne obrana. Oni odvádí práci, která není tolik vidět, jako třeba v sobotu Mick van Buren v Olomouci, kde nám hodně pomohl. Tým je úspěšný a kluci vepředu si snad schovávají góly do velkých zápasů,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články