U19 jediný bod od postupu v mládežnické Lize mistrů | SK Slavia Praha
Více

U19 jediný bod od postupu v mládežnické Lize mistrů

Díky skvělému týmovému výkonu a hattricku Joaa Felipeho porazila Slavia v 5. kole UEFA Youth League obávaný Inter Milán vysoko 4:1. Od postupu ze skupiny tak sešívané dělí jediný bod.

Tým složený z hráčů ročníku 2001, kteří v minulé sezoně pod vedením trenéra Pavla Trávníka vybojovali titul v dorostenecké lize jako o rok mladší tým a nyní jsou součástí B-týmu vedeného trenérem Martinem Hyským, a z hráčů ročníku 2002, které Pavel Trávník trénuje v U19 letos, tak dokázal italskému gigantovi vrátit vysokou porážku z úvodního kola UEFA Youth League. Trenér Pavel Trávník byl se zápasem maximálně spokojen: „I když jsme půl hodiny nehráli dobře, tak jsme se po gólu obdivuhodně zvedli a utkání díky střeleckému galapředstavení Joaa Felipeho dovedli do vítězného konce.“

Stejně jako na Barceloně, tak slávistická devatenáctka dokázala otočit nepříznivý vývoj utkání proti fotbalovým gigantům.
„Ty zápasy si byly opravdu podobné. Dostali jsme sice první branku, ale nadále jsme byli trpěliví a drželi se plánu. Důležitým faktorem byla vůle, maximální nasazení, a hlavně naše efektivita.“

Dortmund, Barcelona, teď i Inter – Slavia dokázala porazit všechny tři soupeře ve skupině. Jaká je to pro nás vizitka?
„Ty vítězství jsou odměnou pro hráče i trenéry za jejich výkony a práci, ale i pro všechny lidi v Akademii SKS. Kluci nám všem udělali obrovskou radost a vlili do nás další chuť a energii do práce.“

Od postupu ze skupiny dělí Slavii jediný bod, naopak Dortmund musí vyhrát? Jaké očekávání máte od posledního utkání skupiny?
„Tak tohle bude opravdu zápas roku. Utkání, ve kterém nebude kam uhnout. Přáli bychom si, aby to bylo kvalitní utkání se šťastným koncem pro nás. Uděláme pro to všechno.“

V druhém zápasu skupiny zvítězila Borussia Dortmund na půdě Barcelony 2:1. Pro katalánský velkoklub tak končí letošní účast v UEFA Youth League velkým neúspěchem a jistým posledním místem ve skupině. Slavia má stejný počet bodů jako Inter i Borussia, ovšem díky domácí výhře 1:0 má do závěrečného utkání s Borussií lepší výchozí postavení. Vítězství či remíza by posunula sešívanou mládež do jarní fáze soutěže, naopak Borussia musí za každou cenu vyhrát.

6. kolo UEFA Youth League odehraje Slavie 10.12.2019 od 16:00 v tréninkovém centru Borussie Dortmund (Adi-Preißler-Allee 9, 44309 Dortmund).

Aktuální tabulka skupiny F UEFA Youth League:

Tým Zápasy Skóre Body
1. Inter Milán 5 13:7 9
2. SK Slavia Praha 5 8:11 9
3. Borussia Dortmund 5 7:8 9
4. FC Barcelona 5 8:10 3

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články