Slavia vstoupila do ligy vítězně | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstoupila do ligy vítězně

Ve svém úvodním ligovém vystoupení porazila Slavia na Strahově Viktorii Žižkov 2:0. Naši hráči byli po většinu zápasu aktivnějším mužstvem a vytvořili si řadu šancí. Branka však padla až v nastaveném čase první půle, trefil se Karel Piták. Druhý gól z kopačky Rudolfa Skácela přišel hned po přestávce. Několik slibných příležitostí si vypracovali i hosté, při nich nás ale podržel Radek Černý.
Ve svém úvodním ligovém vystoupení porazila Slavia na Strahově Viktorii Žižkov 2:0. Naši hráči byli po většinu zápasu aktivnějším mužstvem a vytvořili si řadu šancí. Branka však padla až v nastaveném čase první půle, trefil se Karel Piták. Druhý gól z kopačky Rudolfa Skácela přišel hned po přestávce. Několik slibných příležitostí si vypracovali i hosté, při nich nás ale podržel Radek Černý. Ligovou premiéru si v závěru odbyl obránce Milan Zachariáš, v červenobílém dresu se představil i explzeňský útočník Pavel Fořt, který nastoupil na posledních patnáct minut.

„Začali jsme aktivně a rychle, ale byli jsme bohužel na štíru s koncovkou. Pak jsme dvěma góly střetnutí rozhodli a mohli přidat i další. Faktem je, že jsme některé situace až příliš přehrávali,“ komentoval malé derby trenér Miroslav Beránek. „I když jsme se nevyhnuli hluchým místům, utkání jsme měli pod kontrolou. Vítězství je zasloužené. Jsem rád, že jsme neinkasovali,“ pochvaloval si.

„Vstup do ligy je důležitý, o prvním zápase nikdy nevíte, jak bude vypadat,“ pokračoval. „Absolvovali jsme těžké soustředění v Německu, proto jsme nechali kromě Skácela hráče v Poháru ČMFS odpočívat. I když jsme postoupili přes Náchod se štěstím, myslím, že se nám to vyplatilo. Čeká nás těžká série, nyní se budeme koncentrovat na druhé předkolo Champions League,“ dodal Beránek, jehož svěřenci v úterý odlétají do Bosny k duelu s místním Leotarem. V sobotu je na programu liga v Příbrami proti Blšanům, odveta s Trebinje následuje další středu.

„Vítězství Slavie je zasloužené,“ přikyvoval kouč Žižkova Vítězslav Lavička. „Úvodních dvacet minut byla lepší, my její tlak přestáli jenom díky dobrému výkonu brankáře Petra Pižanowskiho. Paradoxem je, že jsme první gól dostali v době, kdy jsme věřili v bezbrankový poločas. Za stavu 2:0 získali domácí jistotu. Měl jsem pocit, že pak zvolnili. Proto mě mrzí, že jsme nenašli dost odvahy k zdramatizování utkání,“ prohlásil Lavička.

Ohlasy slávistů najdete zde.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články