Diváci nám opět pomohli, chtěli jsme se jim odvděčit | SK Slavia Praha
Více

Diváci nám opět pomohli, chtěli jsme se jim odvděčit

Sešívaní porazili v 18. kole FORTUNA:LIGY v Sinobo Stadium Karvinou 2:0. „Těší nás, že jsme si také jednou pomohli standardkami," říká Jindřich Trpišovský.

„Jsme rádi za tři body i za návštěvu, která na stadionu po Lize mistrů v takovém počasí byla. Je to pro nás a bude to pro nás důležité, musíme bojovat o každého diváka. Jsme rádi, že jsme nedostali od Karviné gól a také za šance, které jsme si vytvořili. Už méně jsme ale rádi za to, kolik jsme jich využili. Karviná navázala na výkon proti Plzni, a i když jsme do zápasu vstoupili dobře a vytvořili jsme si šance, postupem času se soupeř dostal více do hry. Podobný průběh měl i druhý poločas. Vytvářeli jsme si tlak, až do střídání jsme se ale ve vápně nedokázali prosadit. Trochu mě mrzí, že jsme zase nedali gól ze hry, jsme na druhou stranu ale rádi, že si pomůžeme standardními situacemi,“ hodnotí utkání proti Karviné trenér Jindřich Trpišovský.

„Je škoda, jaké zahazujeme šance, to nás v dalších zápasech může stát body, stejně jako v Karviné na začátku ligy. Náš výkon nebyl nijak skvělý, do tempa jsme se dostávali jen postupně, po repre pauze se do toho dostáváme pomalu, chybí nám trochu práce s prostorem. Hráči jako Petr Ševčík, kteří byli méně vytížení, jsou na tom samozřejmě o něco lépe. Jsme ale rádi, že jsme měli hodně střel, jen Milan Škoda mohl dát během třiceti minut asi pět gólů. Chtěli jsme ale dát více branek, do poslední minuty to bylo 1:0, takové zápasy bychom měli dohrávat s větším náskokem,“ ví trenér Slavie.

Další skvělé utkání odehrál Laco Takács, který je v Edenu na hostování, sešívaní na něj ale mohou v zimě uplatnit opci. „Budeme se o tom ještě bavit, jsem za něj rád. Po bitvě je lehké být generálem, po příchodu mu ale devadesát procent lidí nevěřilo. Jeho výkony však jdou nahoru, tentokrát to korunoval i gólem. Trochu na sebe šije bič, s hodnocením tak raději počkám až na konec podzimu,“ říká kouč sešívaných.

Jindřich Trpišovský přiznává, že bylo těžké zkoncentrovat se na zápas po středeční domácí porážce s Interem. „Složité to určitě bylo, zklamání po zápase bylo velké, prohráli jsme ještě po takovém průběhu, kdy jsme druhý gól dostali někdy v 82. minutě. Bezprostřední zklamání bylo, že jsme doma opět neuhráli ani bod. Doufám, že jsme se z toho ale oklepali tím, že zde byla proti Karviné taková atmosféra, tolik lidí v té zimě, a bojovali jsme za to, abychom se jim odvděčili, hodně nám to pomohlo. Strašně jsme si přáli jet do Dortmundu, a ještě o něco hrát, je to škoda. Tady je ale bonus, že vždy přijde tolik lidí. Chcete pak na všechno zapomenout a vyhrát jen ten konkrétní zápas,“ těší trenéra sešívaných.

Dlouho trvající nerozhodný stav prolomili sešívaní až po příchodu Milana Škody a Lukáše Provoda. „Myslím si, že nám jejich střídání pomohlo. Pro Milana to byla typologie zápasu, která mu seděla. Vtrhnul na hřiště jak velká voda, měl dobrý výběr místa, dobře pracoval i v meziprostoru. Stejně tak i Lukáš Provod, který má dar jít přes nohu do nebezpečných situací. Má i skvělé zakončení, momentálně disponuje asi nejlepší střelu ze všech hráčů, umí si navést míč do středu a uvolnit křídelní prostory. Karviná hrála náročně a na hřišti bylo méně místa, oba nám proto pomohli,“ přibližuje kouč Slavie.

Druhý gól sešívaných vsítil v nastaveném čase Milan Škoda, který musel hostujícího Pastornického překonat z pokutového kopu hned dvakrát, jelikož se první penalta po předčasném naběhnutí Ibrahima Traorého do vápna opakovala. „Nedíval jsem se ani na jednu, protože Milanovi branky všichni hrozně přejeme, byl to jeho 91. gól, má to už blízko ke klubu kanonýrů. Za tu dobu, co tu jsem, tak mu neuznali asi šest gólů. Jsem proto rád, že tentokrát obě penalty proměnil,“ uzavírá s úsměvem trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články