Sešívaný Mikuláš naděloval v Motole | SK Slavia Praha
Více

Sešívaný Mikuláš naděloval v Motole

Slávisté i letos dodrželi více než deset let trvající tradici a našli si čas k návštěvě transplantační jednotky kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole.

Stejně jako minulý rok se do mikulášského úboru oblékl obránce Michal Frydrych, dlouhodobé zkušenosti s převlekem čerta zúročil také vedoucí A-týmu Stanislav Vlček. Druhým z pekelníků se tentokrát stal obránce Vladimír Coufal. Všichni tři se vypravili na dětské onkologické oddělení do fakultní nemocnice v pražském Motole.

Hráči Slavie nejprve uspořádali v kabině, tak jako každý rok, mikulášskou sbírku. Za vybrané peníze nakoupili sešívaní dárky pro oddělení, zejména knížky, hry, výtvarné potřeby a další věci. Dárky děti využijí mimo jiné i v každoročních letních onkologických hrách, ve kterých mladí pacienti z Motola hrají zpravidla právě „za Slavii“. Dárky slávisté předali do rukou paní doktorky Choniawkové a pana profesora Sedláčka.

Poté Mikuláš s oběma čerty navštívil pět dětí na samotném oddělení, následovalo recitování básniček a písniček na ambulanci, kterému se nevyhnuli ani doktoři a sestřičky. I pro ně měl ale Mikuláš připraven drobné dárky.

Část kabinou vybraných peněz bude také použita na nákup sušičky vzduchu do bytu rodiny jednoho z malých pacientů, který po dvou letech opouští nemocnici.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články