SROVNÁNÍ FORMY: Borussia Dortmund | SK Slavia Praha
Více

SROVNÁNÍ FORMY: Borussia Dortmund

Ve úterý večer čeká sešívané poslední utkání skupiny Ligy mistrů na půdě Borussie Dortmund. Jak se oběma týmům aktuálně daří, se podívejte ve stručném přehledu formy.

Už ve úterý od 21:00 se sešívaní utkají v rámci posledního hracího dne Ligy mistrů skupiny F s domácí Borussií Dortmund. Je tak pravý čas si porovnat aktuální herní formu obou celků.

Oproti prvnímu zápasu si žluto-černí v tabulce německé Bundesligy významně polepšili. Svěřenci Luciena Favreho jsou aktuálně na 3. příčce, ze které ztrácí 5 bodů na první Moenchengladbach, nicméně nebýt drtivé prohry 0:4 na půdě Bayernu Mnichov, mohlo být postavení Borussie daleko lepší. Útěchou jim však může být to, že obhájce ligového titulu je prozatím na 7. příčce s dvoubodovým odstupem za Dortmundem.

Při svých ofenzivních výbojích se může tým ze Severního Porýní-Vestfálska spoléhat především na Marca Reuse, který stihl v lize vsítit 8 gólů, a Jadona Sancha, který si k 7 gólům připsal stejný počet asistencí. V Lize mistrů zatím pálí nejvíce Achraf Hakimi, který stihl rozvlnit síť celkově ve 4 případech, z toho dvakrát v Edenu.

V neposlední řadě za zmínku jistě také stojí, že při obdobně širokém kádru má sestava BVB tržně celkově 12× větší hodnotu než kádr Slavie. Nicméně od začátku října, kdy jsme hráli první vzájemné utkání, tržní hodnota kádru Slavie vystoupala o 24 % a přesáhla hranici 50 mil. EUR. Je třeba však dodat, že do této sumy nejsou započítáni hráči na hostování.


SK Slavia Praha Borussia Dortmund
Odehrané lig. zápasy 19 14
Pozice v tabulce 1. 3.
Body/zápas 2,68 1,85
Vstřelené branky/zápas 2,15 2,35
Obdržené branky/zápas 0,15 1,35
Nejlepší střelec Tomáš Souček (8) Marco Reus (8)
Hodnota kádru* 51,75 mil. EUR 640,5 mil. EUR

* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 9. 12. 2019

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články