Přál bych si, aby nám to takhle sedlo častěji | SK Slavia Praha
Více

Přál bych si, aby nám to takhle sedlo častěji

Sešívaní porazili v posledním zápase roku budějovické Dynamo jasně 4:1. „První poločas zasluhuje velké uznání," chválí své svěřence Jindřich Trpišovský.

„Výsledek je sice 4:1, musím ale hrozně ocenit Budějovice za to, jakou cestou jdou. Ukázaly to i tady, v útočné fázi mají hodně zajímavé a moderní věci. Nám zápas celkově sednul, oni jsou ale oživení ligy, kéž by bylo více týmů, které hrají takovým stylem. To, že to dopadlo 4:1, způsobila jen naše kvalita, i jejich přičiněním se ale hrál strašně zajímavý fotbal. My jsme do utkání dobře vstoupili, už první poločas byl z naší stránky skvělý, dali jsme tři góly. Hřiště bylo výborně připravené a měli jsme skvělý pohyb. První poločas zasluhuje největší možné uznání. Vstup do druhé půle jsme ale nezachytili, ztráceli jsme míče a dostali jsme gól, pomohla nám však krásná akce na 4:1. Celkově to je zasloužené vítězství, ale byl to krásný zápas, na všech postech jsme byli hodně kvalitní. Představoval bych si, aby nám to takhle doma sedlo častěji. Další fantastická věc je návštěva a skvělá atmosféra. Čtyřicet minut před zápasem bylo na tribuně tisíce lidí. Obrovská poklona pro fanoušky, kteří přišli v tomhle počtu, kulisa byla úžasná. Chceme jim poděkovat za celý rok, jak nám ve všech zápasech bez rozdílu fandí. Není to jen nějaká fráze, kluci v kabině o tom hodně mluví. Jsem rád za to, jak celý podzim proběhl, ale to, co předvádí někdy kluci na hřišti, předvádí fanoušci celou dobu,” hodnotí jasné vítězství nad Českými Budějovicemi trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní mají po podzimní části ligy už šestnáctibodový náskok na druhou Plzeň. „Je to sice hodně, stále je ale ve hře ještě 45 bodů. Mít takový náskok je ale výrazně do plusu, loni jsme po konci podzimu měli vedli tuším jen o čtyři body. Jsme rádi, že jsme ve dvaceti zápasech získali 54 bodů, což je unikátní a skvělé,” těší kouče Slavie.

„Za tuhle bodovou šňůru jsem rád, o to víc si jí navíc vážím kvůli tomu, co jí předcházelo. Když počítám Davida Hovorku, přišli jsme přes léto o šest hráčů během šesti měsíců. O to víc si vážím toho, že se tým na podzim herně posunul ještě dál. Ukazuje to nejen na naší práci, ale i práci kabiny a sportovního úseku, Honzou Nezmarem počínaje. Odchody nás nezasáhly tak, jak se čekalo, i když nám odešli dva stopeři, pak se další zranil a stejně jsme dostali jen čtyři góly ve 20 zápasech. Postupně jsme byli během sezony lepší a lepší, i když nás vždy něco zastavilo, nejdřív repre pauza a teď konec sezony. Když srovnám výkony týmu na začátku sezony a teď, vidím ve hře obrovský posun,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

Po skvělém podzimu sešívaným hrozí, že mohou přijít o některou z opor základní jedenáctky. „Obavy z toho trochu mám, další kvalifikace Ligy mistrů je zanedlouho, nezdá se to, ale za chvíli už bude klepat na dveře. My samozřejmě budeme opět chtít být úspěšní. Hráči, o kterých se v souvislosti s odchody mluví, ukazují výkonnost nejen v lize, ale i v Evropě a reprezentaci. Jsou to výkonnostní atypy, těžko se za ně hledá náhrada a jejich odchod by byl velký zásah. Například Tomáš Souček by si to určitě zasloužil, zatím jsme se o tom ale nebavili. Je to o hráčích samotných, někteří už pomalu vstupují do historie Slavie a mohou do ní vstoupit ještě více, nebo se vydat zahraniční cestou. Pokud se sejde nabídka a přání hráče, jako v případě Alexe Krále, tak k odchodu asi dojde. Zatím ale o ničem nevím a ani jsem to vědět nechtěl, v zimě na to bude dost času. Za chvíli je však Euro a ne každému se také chce z klubu odcházet, je to těžké rozhodování. Bude to nejspíš vyloženě záležet na tom, jak moc bude hráče ten či onen klub chtít,” říká kouč Slavie.

„Přímé posílení bude souviset s případnými odchody, jestli nějaké budou. Na jaře nás čeká jen patnáct zápasů, určitě se k nám navíc připojí Oscar, plus možná i někteří další hráči, a přibereme i dva nebo tři hráče z B-týmu. Potřebujeme silný kádr na jaro, který se zároveň bude připravovat na léto. U některých nevytížených hráčů počítáme s hostováním, aby nabrali herní praxi a pak se k nám v létě připojili. Na českém trhu bychom chtěli jít formou mladších hráčů, líbí se nám i někdo ze zahraničí, kádr ale není nafukovací a vše bude souviset s případnými odchody Aby ale někdo přišel, musel by také někdo odejít,” má jasno trenér sešívaných.

Skvělý výkon předvedl proti Dynamu kapitán Milan Škoda, který vsítil dvě branky a na další přihrál Lukáši Masopustovi. „Přál bych si, aby hrál tak, jako poslední tři utkání. To, jak komplexně zahrál, si u něj dlouho nepamatuji. V posledních dvou zápasech má tři plus dva, působí skvěle. Druhá věc je jeho role je v kabině, zažil jsme za svoji kariéru málo hráčů jako on, ohledně lásky ke klubu, ve kterém je. Vážím si ho jako hráče i lídra, je nezdolný, i když nehraje, bojuje. Jsem rád, jak se dokázal nachystat na zápas v Liberci, o kterém jsme si dlouho spolu povídali. Je to legenda klubu, je radost s ním spolupracovat, i když každý hráč chce samozřejmě být na hřišti. Pro něj je největší škoda, že teď sezona končí, my s ním ale dál počítáme, popere se o to,” uzavírá trenér Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články