Mick van Buren odchází hostovat do Haagu | SK Slavia Praha
Více

Mick van Buren odchází hostovat do Haagu

Nizozemský útočník Mick van Buren stráví jarní část sezony na hostování v domovském ADO Den Haag.

Mick van Buren přišel do Slavie v létě roku 2016, tedy více před více než třemi lety. Za sešívané během této odehrál 53 ligových zápasů, ve kterých vsítil devět branek, další čtyři góly zaznamenal v ligovém poháru a jednou rozvlnil síť za zády soupeře v Evropské lize, kde pomohl Slavii k famóznímu vítězství nad Sevillou. Nyní holandský útočník opouští Slavii na půlroční hostování bez opce do nizozemského ADO Den Haag.

„Je opravdu těžké opouštět po tak dlouhé době Slavii. Na druhou stranu, pokud budu hrát dobře, tak se mohu vrátit. Plán je takový, že se po půl roce vrátím. Není to definitivní loučení,“ ujišťuje Mick van Buren. „Těším se na novou motivaci. Chci odehrát více minut, než jsem měl v uplynulém roce. Je to pro mě velká výzva a hodně se těším,“ dodává.

V Haagu bude sešívaný útočník nastupovat s odchovancem Slavie Tomášem Necidem, se kterým se dobře zná i ze společného působení v Edenu. „Samozřejmě jsme spolu mluvili, Tomáš je můj kamarád. Bavili jsme se o týmu a o lize, kterou ale už dobře znám, stejně jako město. Budu doma, což je pro mě dobré,“ má jasno Mick van Buren. „Je to sedm let co jsem nehrál doma v Nizozemsku. Těším se na ten půlrok doma a na život v mém domácím městě. Určitě to pomůže také mým výkonům na hřišti,“ doufá autor čtrnácti branek v dresu Slavie.

„Trenér mi popřál mi hodně štěstí. Doufá, že odehraji hodně minut, což právě teď potřebuji. Je čas hrát více minut. Doufám, že to tak bude," dodává Mick van Buren, jehož odchod je podle trenéra Jindřicha Trpišovského nejlepším řešením pro všechny strany.

„Mick dostal zajímavou nabídku od klubu, kde to zná, zná lidi a samozřejmě i Tomáše Necida a má to dvacet minut od domova. Tím, že nás čeká jen patnáct zápasů, a on je dlouhou dobu v roli takového žolíka, kdy nemá pevné místo v základní sestavě, nám to vzájemné konzultaci přišlo jako nejlepší řešení. Chceme, aby měl herní praxi a v létě se nám vrátil rozehraný a v optimální pohodě. Má slíbeno, že bude na jaře hrát v základní sestavě a bude pravidelně vytížený. Vyčistí si tam trochu hlavu a v létě se vrátí zpátky," přibližuje trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články