Josef Hušbauer do Drážďan na hostování s opcí | SK Slavia Praha
Více

Josef Hušbauer do Drážďan na hostování s opcí

Josef Hušbauer bude půl roku hostovat v SG Dynamo Drážďany. Německý klub má rovněž opci na trvalý přestup.

Josef Hušbauera čeká půlroční hostování v druholigovém německém týmu SG Dynamo Drážďany s automatickou opcí na přestup v případě záchrany ve druhé Bundeslize.

Za to, že si Josef Hušbauer vybral z několika nabídek právě německou soutěž, byl rád i trenér Jindřich Trpišovský. „Pepa dostával už v průběhu podzimu nějaké nabídky. Bavili jsme se s ním o tom, zda je využít či nikoli. Vzhledem k tomu, že nás na jaře čeká jen patnáct zápasů, řešili jsme to nejen s ním, ale i s ostatními hráči. Těm, kteří potřebují herní praxi, jsme chtěli vyjít vstříc. V případě Pepy to bylo i o tom, že chtěl zažít nějakou novou výzvu, hledal změnu prostředí,“ objasňuje trenér sešívaných.

Záložníka Slavie čeká na jaře zatím hostování. „Myslím, že tohle je ideální řešení, protože to není přestup, ale hostování, v létě tak můžeme zase společně pracovat. Po Itálii zkusí znovu zahraničí, Německo, nový tým, nový trenér… Stále je to ale náš hráč. V létě se bude tvořit nový kádr, uvidíme, jak se mu tam bude líbit. V tuto chvíli si ale myslím, že je to pro něj skvělá příležitost. Dokonce mu i maličko závidím. Jednou jsem v Drážďanech na fotbale byl, moji kamarádi tam jezdí a podle mě je to jedno z nejúžasnějších fotbalových prostředí v Evropě. Je zážitek tam hrát. V tom jsem mu to i doporučil. Je to pro něj ideální varianta. Drážďany hrají skvělou soutěž, která je rychlá, velice náročná po kondiční stránce. Osobně jsem radši za Německo, než kdyby šel Pepa třeba do Bulharska, i vzhledem k jeho budoucnosti,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Josef Hušbauer se s červenobílými loučí po čtyřech letech. „Když jsem přicházel do Slavie, nebylo to pro mne vůbec jednoduché. Chtěl jsem hrát fotbal a tohle byla obrovská výzva. Chtěl jsem pomoci slavnému týmu zpět na vrchol, kam patří. První momenty byly velmi obtížné, ale díky lidem, kteří ve mě věřili, jsem to dokázal. Tyto čtyři roky patřily k těm nejkrásnějším v celém mém fotbalovém životě. Spolu jsme dokázali nemožné a jsem moc hrdý. S klidným svědomím mohu říci, že se Slavia stala mým domovem a celé ty roky jsem dělal maximum, abych byl pro ni přínosem,“ ohlíží se za svým prozatímním působením záložník Slavie.

Teď už ho čeká příprava s německým celkem. „Dostal jsem několik krásných nabídek, ale věřím, že pokud Slavia chce, abych byl stále jejím hráčem, má k tomu dobrý důvod. Proto jsem zvolil nabídku na půlroční hostování s opcí v Drážďanech. Věřím a slibuji, že udělám vše pro to, abych jim byl platný v boji pro udržení ve druhé Bundeslize,“ přibližuje své jarní cíle.

V prosinci tomu byly čtyři roky, co zamířil do Slavie Josef Hušbauer. Byl to tehdy jeden z nejsledovanějších přestupů – z kádru největšího rivala do týmu, který se po příchodu nových majitelů začal stavět téměř od začátku. Výsledek? Dva mistrovské tituly, dva domácí poháry, čtvrtfinále Evropské ligy a základní skupina Ligy mistrů.

Za své působení odehrál ve Slavii 122 ligových utkání, v nichž nasbíral v lize 22 branek (z toho 5 v této sezoně) a 33 asistencí. V mezinárodních pohárech včetně kvalifikací pak 25 utkání s bilancí 4+2, nezapomenutelné jsou určitě jeho dva góly do sítě Maccabi Tel Aviv.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články