Domácí měli větší odhodlání, mrzí trenéra | SK Slavia Praha
Více

Domácí měli větší odhodlání, mrzí trenéra

Sešívaní na úvod jara podlehli v derby domácím Bohemians. „Když jsme konečně dostávali zápas pod kontrolu, udělali jsme nevynucenou chybu," říká Jindřich Trpišovský.

„Utkání bylo spíše překopávaná, s fotbalem to nemělo nic společného. V zápase se čekalo na první gól, který jsme bohužel inkasovali po nevynucené chybě my. Bohemka měla dvě šance po našich ztrátách, tu druhou dohrála, potrestala a to určilo zbytek zápasu. My jsme svoje šance neproměnili, byl to boj a domácí v něm byli úspěšnější. Chybělo nám lepší řešení v situacích, ve kterých jsme se objevili. Zápas ale rozhodla situace, kterou jsme Bohemce sami nabídli. Věděli jsme, co nás tady čeká, ale ve chvíli, kdy jsme začali dostávat zápas pod kontrolu, přišla nevynucená chyba a dostali jsme gól. Domácí hráli na tři stopery a když se zatáhli, hrálo se do pěti nebo osmi hráčů. Tohle je přesně zápas, kde podobnou chybu vzadu nesmíte udělat. Zásadní rozdíl je, že jsme jim nabídli takovou situaci, která byla jednoduchá na vyřešení. Bohemka měla i štěstí, že se k nim ve vápně ten míč odrazil, byli tam asi dva na našich pět hráčů. Štěstí však nahrává tomu, kdo má větší odhodlání,“ hodnotí utkání proti Bohemians trenér Jindřich Trpišovský.

„Každý zápas má svoji typologii a specifika, minulý rok jsme tady hráli podobný zápas a vyhráli tři nula. Musím říct, že nám tentokrát chyběla energie, i když jsme toho hodně naběhali, chyběl nám důraz v osobních soubojích, hodně jsme také faulovali. Byl velký rozdíl v mentalitě a válečnictví mezi námi a domácími,“ mrzí trenéra Slavie.

Trávník v Ďolíčku nebyl po zimní pauze v ideálním stavu, podle kouče sešívaných však měly oba týmy stejné podmínky. „Stav plochy je jedna věc, bavili jsme se o tom ale celý týden a věděli jsme, jak hřiště vypadá. Bohemka se dobře přesouvala, dostupovala nás, chtěli jsme se na tom těžkém terénu prosazovat po křídlech, což nám ale moc nešlo. Celkově ta hra byla z naší strany hodně pomalá,“ říká Jindřich Trpišovský.

Premiéru v sešívaném dresu si připsal útočník Petar Musa, ve středu zálohy pak netradičně nastoupil Lukáš Provod. „Jeden z faktorů, proč nastoupili, byl, že jsme věděli, že Bohemka bude mít pět vysokých hráčů. Proto jsme jich chtěli mít také dost, o nasazení Petara i Lukáše ale rozhodla především jejich aktuální forma, jejich výška byla bonusem,“ přibližuje kouč sešívaných.

„Řekl bych, že Lukáš Provod skvěle nahradil Tomáše Součka, když vezmu v úvahu to, že ten post hrál poprvé v životě. Zařadil bych ho do trojice našich nejlepších hráčů v zápase, vyhrál spoustu hlavičkových soubojů. Tomáš byl kapitán, vůdčí typ, a i situace po ztrátě míče často dokázal zachránit, už tu ale není a je obdivuhodné, jak se postu defenzivního záložníka dokázal Lukáš za tak krátkou dobu přizpůsobit,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články