Slavia vyjádří podporu Wu-chanu | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyjádří podporu Wu-chanu

Sobotní utkání s Opavou věnuje SK Slavia Praha tisícům zdravotníků, kteří riskují své životy pro zdraví ostatních.

V průběhu prvního domácího utkání roku 2020 by sešívaní rádi vyjádřili podporu všem, kteří i na úkor vlastního zdraví pomáhají nakaženým koronavirem. „Sobotní zápas SK Slavia Praha a SFC Opava věnujeme lidem ve Wu-Chanu. Odvaha a obětavost lékařů a zdravotníků, kteří za pacienty od začátku epidemie denně nasazují své životy, zaslouží mimořádný respekt a úctu. Brání šíření nákazy a tím nás všechny. Hodně síly všem, jsme s Vámi!“ vzkazuje předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

Slavia už spolu se Smíšenou česko čínskou komorou vzájemné spolupráce vybrala koncem ledna ve vlastních řadách více než pět milionů korun, za které pak nakoupila roušky a respirátory, které odeslala do Číny. Sešívaní pak v sobotu před utkáním vyjádří svou podporu a solidaritu jak vzkazem na banneru, tak speciálními tričky, ve kterých nastoupí.

Slavia se vyjádřením solidarity připojuje k předním evropským klubům, jakými jsou FC Barcelona, Inter Milan, Benfica, Wolverhampton a další.

Koronavirus 2019-nCov, případně také nazývaný wuchanský koronavirus, se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v čínské provincii Chu-pej, v níž se nachází jedenáctimilionové město Wu-chan. Nebezpečný vir paralyzoval nejen celou Čínu, v níž se v karanténě ocitly miliony lidí. Nebezpečnému onemocnění podlehlo už více než 2000 osob, nakažených je přes 74 000, mezi nimi až 3000 zdravotníků. Lékaři pracují ve 12hodinových směnách, mají nedostatek ochranných obleků a veškerých pomůcek, což je důvod, proč se do pomoci zapojila i Slavia. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články