Kateřina Svitková fotbalistkou roku 2019! | SK Slavia Praha
Více

Kateřina Svitková fotbalistkou roku 2019!

Opora Slavie a reprezentace Kateřina Svitková vyhrála prestižní anketu Fotbalistky roku 2019.

Svoje prvenství obhájila sympatická záložnice z minulého roku a tuto cenu získala už potřetí během své fotbalové kariéry. Fotbalistkou roku se stala poprvé v roce 2015, po dvouleté odmlce se v roce 2018 vrátila Kateřina Svitková na pomyslný trůn a od té doby anketě kraluje. Rok 2019 byl pro ni mimořádně vydařeným, jak po individuální tak týmové stránce. Patřila mezi tahounky Slavie, jak na domácí tak i na mezinárodní scéně. Svůj tým dovedla do čtvrfinále Ligy mistryň, kde své skvělé výkony ozdobila výstavním gólem proti Bayernu Mnichov. Tato branka byla posléze nominována na gól sezony UEFA, kde soupeřila s nádhernými trefami fotbalových hvězd jako jsou Messi či Ronaldo. V domáci soutěži převzala cenu za osobnost ligy a svými góly a výkony byla výraznou postavou v boji o titul.

„Moc děkuji za toto ocenění. Mým snem vždy bylo tuto anketu vyhrát a to, že se mi to podařilo už po třetí, je pro mě neuvěřitelné a zároveň mě to utvrzuje v tom, že se sny plní, když si za nimi jdete. Samozřejmě bych ráda poděkovala svým spoluhráčkám a celému realizačnímu týmu, bez nichž bych ocenění nezískala a nebyla bych tam, kde jsem teď. Největší poděkování patří rodině. Moc si vážím jejich podpory a lásky a také děkuji všem za hlasy. Doufám, že tato těžká doba brzo pomine a my se budeme moc vrátit k tomu, co milujeme, tedy k fotbalu.“ okomentovala svoje vítězství fotbalistka roku Kateřina Svitková.

Individuální cenu převzala i kapitánka týmu žen Diana Bartovičová, která vyhrála anketu Fotbalistka roku Slovenska 2019 dle hlasování fanoušků.

„Toho, že jsem se podle fanoušků stala na Slovensku Fotbalistkou roku za uplynulý rok, si nesmírně vážím. Na jednu stranu je to pro mě velký závazek, ale zároveň i motivace do další tvrdé práce. V dnešní době mají sociální sítě velký vliv, takže tento úspech se z velké časti zrodil i díky skvělé propagaci Slavie a mého brášky, za což bych jim chtěla moc poděkovat. Vážím si každého hlasu, který jste mi poslali a moc Vám všem ještě jednou děkuji.“ zhodnotila úspěch Diana Bartovičová.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články