Branka Petra Ševčíka proti Chelsea gólem roku 2019 | SK Slavia Praha
Více

Branka Petra Ševčíka proti Chelsea gólem roku 2019

Diváckou anketu inSPORTline gól roku 2019 opanoval Petr Ševčík se svojí druhou brankou do sítě Chelsea z dubnového čtvrtfinále Evropské ligy.

Vyhlášení divácké ankety inSPORTline gól roku 2019 ovládl Petr Ševčík se svojí pumelicí do sítě londýnské Chelsea z dubnové odvety čtvrtfinále Evropské ligy na Stamford Bridge. V 54. minutě míč jedním dotykem převzal od Tomáše Součka a druhým míč poslal nechytatelně do vzdálenější šibenice branky Kepy Arrizabalagy. Pouhé tři minuty po své první brance snížil už na 4:3 a zadělal na závěrečné drama.

Do nejlepší desítky gólů se dostali i další dva slávisté, vstřelili je ale ještě v jiných barvách. V únoru Oscar Dorley v dresu Liberce překvapil příbramskou obranu obstřelem levačkou z dobrých 30 metrů. O nejlepší květnovou trefu se pak postaral v Edenu ještě v dresu Jablonce Tomáš Holeš, když si míč navedl z pravé strany do středu a vymetl levačkou šibenici slávistické branky. 

„Druhá branka do sítě Chelsea byla bezpochyby nejhezčím gólem mojí kariéry. Zase takové velké množství gólů jsem nedal, takže si je zatím všechny pamatuji. Samotný zápas, co se týká herního projevu, ode mě ale nejlepší nebyl, i když nebyl také špatný. Na celkovém dojmu se ale pochopitelně podepsaly dva góly,“ vzpomíná na své výstavní trefy z Londýna.

Dvě branky Petra Ševčíka vrátily Slavii do boje o semifinále Evropské ligy a donutily anglického giganta se o výsledek do posledních chvil strachovat. „Jestli existuje něco ještě lepšího než dát gól na Stamford Bridge? Byl to skvělý zážitek, ale asi ano, vždycky je něco víc. Tak třeba dát gól ve finále Ligy mistrů.“

„Trenéři mě ke střelbě ze střední vzdálenosti neustále navádí. Snažím se na tom pracovat, ale uvědomuji si, že můj první reflex je stále někoho spíše hledat další přihrávkou než vystřelit. Pracuji na tom ale neustále,“ přibližuje autor devíti asistencí v této sezoně.

„Výhra v anketě Gól roku mě těší, zároveň to pro mě ale bylo velké překvapení. Čekal jsem, že by to mohl být maximálně gól měsíce, rozhodně ne gól roku. V tomhle těžkém období se hodí jakákoliv motivace do přípravy, takže jsem za ocenění rád. Těch druhů motivace je ale daleko víc, je to něco navíc, něco extra,“ uzavřel své hodnocení autor nejlepší české branky roku 2019 Petr Ševčík.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články