V úterý od 20:00 se představíme v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

V úterý od 20:00 se představíme v Příbrami

FORTUNA:LIGA pokračuje dál a po víkendových utkáních už je na obzoru další duel. Po jasné výhře nad třetím Jabloncem zamíří sešívaní do Příbrami, která se nachází na samém konci ligové tabulky.

Víkendová výhra 5:0 nad Jabloncem zajistila Slavii stále velmi komfortní náskok osmi bodů na druhou Plzeň. V Příbrami bude chtít tým pod taktovkou Jindřicha Trpišovského získat další tři body v boji o zisk titulu. Nebude to ale nic snadného. Středočeši jsou sice poslední v tabulce, ale nový trenér Pavel Horváth dal týmu potřebný impuls, v prvním zápase obnovené ligy přišla remíza s Ostravou, a nakonec i venkovní výhra v Olomouci.

„Hodně udělala změna trenéra, pomohla jim i ta pauza, protože si mohli na sebe vzájemně zvyknout. To jim hraje do karet. Myslím ale, že zápas bude spíše o nás. My to musíme zvládnout, jedeme tam v roli favorita a zkusíme si udělat pohodu před tím těžkým utkáním, které nás čeká o víkendu,“ říká obránce Ondřej Kúdela.

O potencionální hrozbě, která číhá v papírově slabší Příbrami, ostatně ví i trenér Jindřich Trpišovský. „Příbram v prvním utkání s Baníkem hrála velice dobře, nedostala branku. Hraje v jiné organizaci hry, výkony jsou velmi obětavé. Běžecky jsou na tom dobře. V Olomouci vyhráli zaslouženě. Je na nich vidět velká změna. Vyhráli teď po hrozně dlouhé době, musí to pro ně být extrémně pozitivní zpráva. Budou na to chtít navázat. Nesmíme se koukat, kolik má Příbram bodů nebo na jakém místě je v tabulce. Musíme je brát podle posledních dvou utkání a všímat si té změny v rukopisu týmu. A ta je velká. Čeká nás minimálně stejně těžké utkání, jako ta, co jsme doposud na jaře odehráli,“ míní trenér červenobílých.

Slavii má v následujících dnech a týdnech velmi náročný program. Do skládání sestavy by ale měly promluvit pouze zdravotní problémy. „Řekl bych, že z vlastní zkušenosti je lepší, když člověk hraje v rytmu, teď si myslím, že bylo dostatek volna a všichni mají dost sil. Do dalšího zápasu bude dostatek času. V tomto bych nechtěl taktizovat,“ tvrdí rozhodně Ondřej Kúdela, který patří mezi hráče v karetním ohrožení, a podobný názor má i jeho trenér.

„Stěžejní je pro nás uspět v Příbrami, to je hlavní úkol. Teprve pak můžeme myslet na další zápas. Tam je navíc dlouhá pauza na přípravu, protože hrajeme v úterý a pak až v neděli. Potřebujeme hrát a vytvářet spojení a souhru mezi kluky. Samozřejmě ale máme nějaká zranění. Nechceme nic riskovat, problémů máme dost. V nejužším kádru je hodně problémů. Musíme ale vyhrát za tři body venku. Pro to chceme udělat maximum,“ říká Jindřich Trpišovský.

Červenobílí jsou v zápase v Příbrami jasnými favority. Proti poslednímu týmu tabulky ale rozhodně nechtějí nic podcenit. „Řekl bych, že dosavadní výkony byly dobré, ale v některých situacích jsou tam i vykřičníky. Někdy nás soupeř mohl potrestat, kdyby byl kvalitnější. Je fajn, že jsme teď dva zápasy za sebou vyhráli, navíc s nulou, což Kolimu přineslo rekord, na to jsme čekali. O to víc mu teď odpadne stres. Musíme se na to utkání soustředit a navázat na předchozí výhry. Musíme hrát pořád stejně, prezentovat se naším stylem. Je třeba si uvědomit, o co hrajeme a proč jsme tady. Dobře víme, jak k tomu utkání přistoupit,“ tvrdí rozhodně pilíř sešívané obrany Ondřej Kúdela.

„Všichni víme, o co hrajeme. Víme, jak jsou právě tato utkání důležitá. Myslím si, že to máme pod kontrolou. Potřebujeme ale apelovat na hráče, aby jejich výkony byly podobně pracovité a poctivé. Z toho pak vychází případná kvalita. Nejdůležitější bude vymazat z hlavy to, že jedeme na poslední tým, a to kvůli těm okolnostem. Měli jsme jen dva dny, abychom kluky co nejlépe připravili, protože Příbram hraje jiným stylem než ty dva týmy, co jsme porazili. Myslím ale, že jsme na takové vlně, že s tím problém nebude,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání v Příbrami startuje v úterý 2. června od 20:00. Přenášet ho bude stanice O2 TV Sport a odehraje se bez divácké kulisy kvůli opatření proti koronaviru. Ze zápasu vám samozřejmě jako vždy přineseme kompletní informační servis. Pro nejaktuálnější informace proto sledujte naše webové stránky a také sociální sítě.

Preview před Příbramí je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, a za chvíli na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články