Změny v akademii: Nové vedení i realizační týmy | SK Slavia Praha
Více

Změny v akademii: Nové vedení i realizační týmy

Se závěrem sezony a před začátkem té nové přichází se změnami slávistická mládežnická akademie. Nové složení bude mít jak vedení akademie, tak i realizační týmy.

Na postu manažera slávistické akademie končí Jiří Plíšek, který ve Slavii působil od podzimu roku 2015. „Jirkovi patří obrovské poděkování za bezmála pět let práce pro Slavii. V mládeži se povedla nastavit zcela nová struktura organizace, jasné principy a systém práce. Nebyla to jednoduchá úloha,“ říká člen představenstva Jiří Bílek, který má na starosti B-tým, mládež a ženy.

Jiří Plíšek odchází ze Slavie po vzájemné dohodě. „Jirkovi ještě jednou za práci pro klub děkujeme a do jeho další funkcionářské nebo trenérské kariéry mu přejeme jen to nejlepší,“ dodává Jiří Bílek.

Novým šéfem slávistické mládežnické akademie se stává Petr Hurych. Ten ve Slavii s krátkou přestávkou působí odmalička. Nejprve jako hráč, následně jako trenér a v letech 2010-2012 také jako šéf mládeže. Po krátké přestávce mimo klub v posledních letech ve Slavii vykonával pozici šéfskauta.

„Petr Hurych je velký profesionál a odborník, který zná velmi dobře nejen slávistické, ale celé fotbalové prostředí. Od jeho přesunu na post šéfa mládeže si slibujeme posun v nastolené koncepci a navázání na práci Jirky Plíška. Z pozice šéfskauta je také v úzkém kontaktu s realizačním týmem A-týmu, takže věříme, že využije i tyto zkušenosti,“ vysvětluje Jiří Bílek, do jehož gesce právě mládež spadá.

„Na úvod je potřeba poděkovat Jirkovi Plíškovi. Právě s ním jsme v klubu znovu rozjížděli skauting mládežníků a v mládeži udělal obrovský kus práce. Věříme, že se nám na dosavadní práci povede navázat, a ještě ji posunout,“ říká na úvod ve své nové funkci manažer slávistické akademie Petr Hurych.

Jeho pravou rukou bude nadále Martin Hladík, další z řady klubových pracovníků, kteří jsou ve Slavii několik let. Dosud působil jako sekretář mládeže, nyní bude nově vykonávat funkci technického manažera akademie. „Všem přeji hodně štěstí a těším se na spolupráci, která už doteď byla skvělá a do budoucna ji ještě vylepšíme,“ dodává na Jiří Bílek.

Řady změn doznaly i realizační týmy Slavie v mládežnické akademii. Novým trenérem B-týmu se stal Marek Jarolím, Martin Hyský nově povede Slavii U19. David Střihavka povede tým U15 a do akademie přichází i další bývalý hráč Slavie a odchovanec. Milan Černý bude asistentem u týmu U17. Další změny v realizačních týmech přineseme v nejbližších dnech.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články