V neděli od 17:00 doma proti Zlínu | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 doma proti Zlínu

V posledním kole základní části FORUNA:LIGY přivítají v neděli v pět hodin sešívaní v Sinobo Stadium zlínský Fastav.

„Čeká nás náročný zápas, Zlín je houževnatý soupeř a je to s ním vždy taková přetahovaná. V Edenu vždy hrají dobře, teď jdou navíc zápasy v rychlém sledu, je to složité. S Plzní sice prohráli tři nula, ale místy hráli dobře, navíc jim chyběla v sestavě téměř polovina hráčů, kteří si odpočinuli. Čeká nás soupeř, který má hodně defenzivně laděných hráčů, disciplinovaných a organizovaných. V některých fázích utkání se snaží vysoko napadat, mají navíc hodně zkušené hráče, kteří jsou v klubu dlouho, dobře se rozhodují a mají defenzivní cítění. Vždy se to soupeři snaží hodně ztížit,“ říká před posledním zápasem základní části FORTUNA:LIGY trenér Jindřich Trpišovský.

Se slovy kouče souhlasí i Tomáš Holeš. „Se Zlínem to bude náročné, ostatně jako s každý týmem v naší lize. Budou se na nás chtít vytáhnout, předešlé kolo prohráli s Plzní a u nás proto určitě budou chtít bodovat. Bude to těžké, hrajeme ale doma a věřím, že se dobře připravíme a utkání zvládneme,“ doufá záložník Slavie.

Sešívaní mají v tabulce po posledním kole šestibodový náskok na druhou Plzeň. „Nechceme se moc koukat na to, co bylo a co bude, jediná motivace je ten nedělní zápas zvládnout. Každé kolo musíme brát zvlášť a pokusit se v každém utkání udělat tři body. Hrajeme v domácím prostředí, musíme vyhrát, na to, co bude potom, máme dost času od pondělí. Teď je zkrátka před námi utkání se Zlínem, které bude náročné, musíme se na něj zkoncentrovat a udělat vše proto, abychom jej vyhráli,“ má jasno kouč Slavie.

Utkání proti Zlínu bude podle Tomáše Holeše zcela odlišné od středečního zápasu na hřišti Baníku. „Zápas v Ostravě byl specifický. Doma jsme hodně silní, budeme hrát naši hru, která funguje a věřím, že bude platit i na Zlín,“ říká opora sešívaných.

Klíčem k vítězství bude podle trenéra sešívaných precizní defenzivní práce a kvalitní kombinace na polovině soupeře. „Je potřeba, abychom nedostali góly po našich špatných rozhodnutích, jako se nám to stalo v Ostravě. Domácí si vytvořili dvě jediné nebezpečné situace a my z obou z nich inkasovali. Nesmíme řešit situace ve vápně špatně, musíme se lépe rozhodovat a hrát jako proti Baníku ve druhém poločase. Potřebujeme, aby se hra od začátku odvíjela podle našich představ, musíme mít kvalitní kombinaci, hrát rychle, být přesní a rozpohybovat soupeře. Důležitá bude přesnost přihrávek i přenesení hry, bude třeba zlepšit hru v pokutovém území a vzít si ponaučení z obou půlí předchozího zápasu,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Zlínu začíná v neděli od 17:00. Stejně jako předchozí zápasy se i tento hraje bez přítomnosti diváků. Ze souboje vám opět přineseme obvyklý informační servis, proto nezapomínejte sledovat naše sociální sítě a YouTube kanál Slavia TV.

Preview před Zlínem je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, a za chvíli na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články