U16 vybojovala stříbro na Marečkově memoriálu | SK Slavia Praha
Více

U16 vybojovala stříbro na Marečkově memoriálu

Tento týden proběhla na Strahově závěrečná část 12. ročníku Memoriálu Vlastislava Marečka. Sešívaní postoupili do finále, kde podlehli Baníku Ostrava.

Slavia vstupovala do turnaje jako obhájce titulu z loňského roku a ve skupině B zcela dominovala. Úvodní remíza 0:0 se Sigmou Olomouc byla také jedinou ztrátou bodů. Hned v dalším utkání porazili sešívaní Viktorii Plzeň 4:1 a poté Zlín 4:0. V odvetném utkání s Olomoucí už slávisté nezaváhali a zvítězili 3:1. Prvenství ve skupině potvrdili vysokými výhrami nad Plzní 5:2 i Zlínem 5:0 a se 16 body a skóre 21:4 se mohli radovat z postupu do finálové fáze turnaje. Nejlepšími střelci Slavie byli Jakub Kašpírek a Erik Biegon, oba se čtyřmi trefami.

Finálová fáze turnaje se původně měla hrát v Teplicích v dubnovém termínu, ten byl ale kvůli nouzovému stavu posunut na 16. – 17. června. Došlo i ke změně místa konání na pražský Strahov.

V semifinálovém souboji čekaly Slavii Teplice. Sešívání se brzy dostali do vedení díky trefě Štěpána Berana ve 12. minutě. Teplicím se ovšem podařilo vyrovnat a o vítězi tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. Slavia v něm soupeře přestřílela 6:5 a mohla se radovat z postupu do finále. „Do utkání jsme velmi dobře vstoupili a byli jsme lepším mužstvem. Po půli jsme to prostřídali, neudrželi jsme kvalitu hry a Teplice zužitkovali naši chybu,“ komentoval utkání trenér Pavel Málek.

Finálovým soupeřem Slavie byl Baník Ostrava, který udolal Spartu. Sešívání šli do vedení již ve 3. minutě po nařízené penaltě. Tu sice ostravský brankář vyrazil, na dorážku Davida Nováka už ale nestačil. Soupeři se ovšem ještě do poločasu podařilo vyrovnat, v druhé půli se dokonce radovali znovu. Sešívaným se na druhý gól Baníku nepodařilo odpovědět a utkání tak skončilo porážkou 1:2.

Slavisté tak loňský titul neobhájili a museli se spokojit se stříbrnými medailemi. Trenér Pavel Málek hodnotil finále: „Hráči U16 měli možnost zahrát si proti mužstvu z Moravy, se kterým se příliš často nepotkávají, až v celostátní lize U17. Na Moravě jsou šikovná mužstva, hlavně Ostrava tam dominuje, a nutno říct, že dominovala i na tomto turnaji. Poradila si nejdřív se Spartou, a pak, i když se mi to neříká snadno, i s námi. Finále vyhrála zaslouženě. Byla o ten gól lepší. Možná to může být zklamání, nicméně už teď víme, že se s Ostravou setkáme znovu, na turnaji v rámci letní přípravy a na podzim v mistrovské soutěži U17. Budeme se jim určitě snažit porážku oplatit.“

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články